"Demirden İpek Yolu" Edirne'de heyecana yol açtı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kars-Tiflis-Bakü hattının Çin ile birleştirileceğini ve Kars-Edirne raylı sisteminin İpek Yolu'na destek vereceğini söylemesi Edirne'de tüm kesimlerde heyecan oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
"Demirden İpek Yolu" Edirne'de heyecana yol açtı

EDİRNE (AA) - ARİF ASLAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sonunda Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kars-Tiflis-Bakü hattının Çin ile birleştirileceğini ve bunun da İpek Yolu'na katkı sağlayacağını, ayrıca Kars - Edirne raylı sisteminin de İpek Yolu'na destek vereceğini belirtmesi, Edirne'de tüm kesimlerde heyecanla karşılandı.

Edirne'de müteahhitlik yapan Yunus Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğu ile batı arasında ticaret bağlarını güçlendirecek olan İpek Yolu projesinin Edirne'ye büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

Üretim ve sanayiye dayalı projelerin hareketleneceğini söyleyen Ekşi, "Bu proje bizi üretime yönlendirecektir. Kaliteli üretim yaparak yeni pazarlara satabiliriz. İnşaat maliyetleri de düşecektir. Lojistik ve nakliye önem kazanacaktır. Edirne için milat bir proje olur. Bu demiryolu projesinden en büyük faydayı görecek bir illerden biri Edirne'dir." dedi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, hızlı tren ve ticari işbirlikleriyle beraber Edirne'nin İstanbul'a yakın olmasıyla stratejik bir değer kazanacağını söyledi.

Bazı büyük yatırımcıların Edirne'ye şimdiden ilgi duymaya başladığını anlatan Çeker, "Edirne'de lojistik gelişecektir. Bu projeden sonra Edirne'de araziler değerlenip satışların artacağını tahmin ediyorum. Umarım bu projeler gerçekleştirilip ülkemiz ve şehrimize değer katar." ifadelerini kullandı.

Edirne'de kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, büyük bir projenin önemli bir güzergahında olmanın Edirneliler'i heyecanlandırdığını söyledi.

Turizm ve tarihiyle Edirne'nin doğu ve batı arasında paylaşımın önemli güzergahlarından olduğunu anlatan Cömert, "Edirne böyle projelerle eski güçlü zamanlarına dönebilir. Edirne'nin tanınması turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bu proje, çok büyük faydalar sağlar." diye konuştu.

71 yaşındaki Halit Kıyaklın da gençlere yeni iş alanları ve istihdam oluşturabilecek projelerin en kısa sürede başlanmasını temenni ettiğini söyledi.




Yorumlar