Demir parmaklıklar ardından bölüm birinciliğine

- Kırklareli'de bir suçtan dolayı 5 yıl cezaevinde kalan kişi başladığı üniversiteyi birincilikle tamamladı - Dinç: ''Diğer öğrenciler gibi kütüphaneye gidip, internete girip ders çalışamadım ama inandım ve başardım. Ne şartta olursa olsun okulumu bitireceğim dedim ve birincilikle tamamladım''

Google Haberlere Abone ol
Demir parmaklıklar ardından bölüm birinciliğine

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de bir mahkum, cezaevinde başladığı üniversiteyi birincilikle tamamladı.

Kırklareli'de işlediği bir suçtan dolayı 5 yıl ceza alan Özgür Dinç, (34) Kırklareli E Tipi Ceza infaz Kurumu'nda, parmaklıklar ardında hazırlandığı sınavda başarılı oldu. Dinç, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunu kazandı.

Kırklareli E Tipi Ceza infaz Kurumundan, Edirne Açık Cezaevinde nakil olan Dinç, haftanın beş günü belirlenen saatler içerisinde izinli olarak Trakya Üniversitesindeki eğitimine devam etti.

Parmaklıklar ardında azimle ders çalışarak 2015-2016 eğitim öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan Dinç'in başarı öyküsü takdir topladı.

Üniversite hayatını tamamlamasına yakın bir süre kalan ve cezaevinden tahliye olan Dinç, şimdi ise iş hayatına atılmak için bekliyor.


- ''Kayıp yıllarımı kazanca çevirdim''


Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde hayata hiçbir zaman küsmediğini söyledi.

Tüm zorluklara rağmen girdiği üniversite sınavını kazandığını belirten Dinç, devlet yetkililerinin de eğitimini tamamlaması için her zaman kendisine destek olduğunu ifade etti.

Cezaevi ortamının stresli olduğunu anlatan Dinç, üniversite eğitimi aldığı sürece toplumla iç içe olmanın da kendisine ayrı moral olduğunu kaydetti.

Üniversite ortamını çok sevdiğini aktaran Dinç, ''Eğitimimi sürdürürken, en çok maddi açıdan zorlandım. Ama hiçbir zaman pes etmedim. Eğer cezaevinde oturup dursaydım şu an lise mezunu olacaktım. Ben cezaevine girdiğim için hiçbir zaman hayata küsmedim. Kayıp yıllarımı kazanca çevirdim'' şeklinde konuştu.

Okulu birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Dinç, Türk milletine ve devlete faydalı birey olmak için gayret edeceğini ifade etti.

Üniversite diplomasının kendisine büyük katkısının olacağına inandığına işaret eden Dinç, şöyle devam etti:

''Hükümlü olmak gerçekten çok zor. Ama hükümlü olduk diye hayat bitecek değil. Ben hayata hep pozitif baktım. Hükümlüler de topluma faydalı olmak için gayret etsinler, eğitimlerini tamamlasınlar. Cezaevinde zaman geçirmek çok zor. Bana göre değil. Kitap okumaya ve spor yapmaya çalıştım. Ben bu cezaevlerini nasıl kazanca çeviririm diye düşündüm ve üniversiteye başladım.''



Yorumlar