"Deltaya Manda Salınım Festivali"

- Samsun'un Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası'nda düzenlenen "2. Deltaya Manda Salınım Festivali"nde renkli görüntüler oluştu

Google Haberlere Abone ol
"Deltaya Manda Salınım Festivali"

SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası'nda "2. Deltaya Manda Salınım Festivali" düzenlendi.

Bafra Kaymakamlığı, belediye ve Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ve renkli görüntülerin oluştuğu festivalde deltaya 400'e yakın manda salındı.

Etkinlikte konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kızılırmak Deltası'nın korunması gerektiğini söyledi. Şahin, "Delta burada yaşayan insanlarımız tarafından verimli bir şekilde kullanılmalı. Burası turizme kazandırıldığında ziyaretçi sayısı artacak. Belki 1 milyon kişi ziyaret edecek. Bu içinde bulunduğumuz coğrafya belki de dünyada bir kaç yerde var. Türkiye'de 100 bin civarında manda var. 17 bini Samsun'da ve Samsun Türkiye'de birinci sırada." dedi.

Bafra Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin, amaçlarının kültürel varlıkları koruyarak manda ve manda ürünlerini tanıtmak ve böylece ekonomiyi canlandırmak olduğunu belirtti.

Manda yetiştiriciliğinde Samsun'un önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, destek veren herkese teşekkür eden Metin, kurumlarla uyum içinde çalışarak faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı.

Festivalde, "en güzel manda yoğurdu ve manda kaymağı" yapımında dereceye giren, en yüksek süt verimli mandanın sahibine ödül verildi. "Festival Ağalığı"na layık görülen Ahmet Taş, 4 bin lira kazandı.

Yorumlar