DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman:

- "Bahreyn ile özellikle gıda, finans, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yatırım fırsatları kollanacak, yeni bir iş heyeti ile 28 Eylül'de Bahreyn'e gideceğiz"

Google Haberlere Abone ol
DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman:

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Bahreyn ile özellikle gıda, finans, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yatırım fırsatları kollanacak, yeni bir iş heyeti ile 28 Eylül'de Bahreyn'e gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, DEİK temsilcileri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti.

DEİK'in ilan ettiği seferberlik kapsamında, DEİK İş Konseyi Başkan ve Yürütme Kurullarının sorumlu oldukları ülkelere ziyaretler gerçekleştirdiğinin, DEİK'in yatırım ve yatırımcıyı bilgilendirme seferine çıktığının vurgulandığı görüşmede, karşı kanat, ilgili muhataplar, düşünce kuruluşları, fikir önderleri, medya temsilcileri ve kendi iş ortakları ile bir araya gelerek, yüz yüze temasla ülke gerçeklerini anlattıkları belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barman, şunları kaydetti:

"Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek'i ziyaret ettik. Darbe kalkışmasının, Türkiye'nin ana gidişinde, ekonomisinde ve finansal piyasalarında, bir major değişiklik, bir trend değişikliği yaratmayacağı konusunda özellikle Körfez ülkelerindeki konsorsiyum ortaklarımızı ve yerli-yabancı gayrimenkul yatırımcısını bilgilendirdik.

Görüşmelerimizin ardındaki süreçte, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ülkemize geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife, Yavuz Sultan Selim Köprüsünün açılışına katılarak Türkiye'nin dev projelerinin Bahreyn'i gururlandırdığını söyledi. DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi olarak, 28 Eylül'de Bahreyn'e bir çıkarma yapacağız. Türk iş adamları ile karşılıklı iş birliğini görüşmek üzere Bahreyn'i ziyaret edecekler. Özellikle enerji, gayrimenkul, finans ve gıda alanında yeni dönemde yatırımlar bekliyoruz."

Yorumlar