DEİK Brüksel'de temaslarda bulunacak

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Belçika İş Konseyi ve DEİK İletişim Komitesi üyelerinden oluşan...

Google Haberlere Abone ol
DEİK Brüksel'de temaslarda bulunacak

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Belçika İş Konseyi ve DEİK İletişim Komitesi üyelerinden oluşan bir heyet, Brüksel'de çeşitli temaslarda bulunacak.

DEİK açıklamasına göre, DEİK heyeti 26 Eylül ile 28 Eylül arasında AB'nin merkezi Brüksel'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

15 Temmuz öncesinde çalışmalarına başlanmış olan ve darbe girişiminin hemen ardından DEİK çatısı altında ilan edilen "seferberlik" kapsamında gerçekleştirilecek ziyarette, darbe sonrası Türkiye ekonomisi konuşulacak.

Brüksel ziyareti kapsamında AB kurum yetkililerinin yanı sıra Belçikalı yetkililerle de görüşecek heyette, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın yanı sıra DEİK Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, aynı zamanda İletişim Komitesi Başkanı Ebru Özdemir, DEİK/Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanı ve İletişim Komitesi Üyesi Murat Özyeğin, DEİK/Türkiye-Belçika İş Konseyi Başkanı Özlem Gökçe de yer alacak.

Ziyaret kapsamında Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi gibi AB kurum temsilcileri ile bir araya gelecek DEİK heyeti ayrıca, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders'in de aralarında bulunduğu Belçikalı yetkililerle de görüşecek.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşmenin yanı sıra dünyanın en etkili 10 ekonomik düşünce kuruluşundan biri sayılan Bruegel ile bir toplantı, Avrupa Parlamentosu'nda ise Türkiye'nin Dostları Grubu üyesi milletvekilleri ile bir öğle yemeği de programda bulunuyor.

DEİK heyeti, ayrıca Belçika'da yerleşik halde bulunan Türk iş dünyası örgüt temsilcileri, Türk ve yabancı gazeteciler ile de bir araya gelecek.

Yorumlar