DEİK Başkanı Vardan Pakistan'da

- Vardan, Pakistan Maliye Bakanı Dar ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
DEİK Başkanı Vardan Pakistan'da

İSLAMABAD (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar ile biraraya geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere başkent İslamabad'a gelen Vardan, Dar'ı Bakanlıkta ziyaret etti. Vardan'a Türk-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Demir Yerlikaya ve Pakistan'da faaliyet gösteren bazı Türk iş adamları da eşlik etti.

Vardan ile Dar yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ele aldı. Türk firmalarının Pakistan'da çeşitli alanlarda iş yaptığını anlatan Vardan, yaklaşık 200 milyon nüfuslu Pakistan pazarının Türkiye açısından önemine işaret etti. Türk ve Pakistan halklarının kardeşliğinin ve iki ülkenin geçmişteki yakın ilişkilerinin altını çizen Vardan, ilerleyen dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dar ise Türk halkının 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediği iradeyi takdirle karşıladığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müslüman dünyası için önemli bir lider olduğuna dikkati çekti. Dar, Türk firmalarının Pakistan pazarında yatırımlarını arttırmaları halinde her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydederek, Pakistan ile Türkiye arasında 2016 sonuna kadar imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşmasından umutlu olduklarını dile getirdi.

Yorumlar