DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Küçük Grup Toplantısı

- Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk: - "Operasyonlarımızın başlamasından bu yana Irak’ta DEAŞ'ın kontrol altında tuttuğu toprakların yüzde 56'sını geri aldık" - "Türkiye'nin son operasyonuyla sınırın Suriye tarafında DEAŞ'ın kontrolüne son vermesinden büyük memnuniyet duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Küçük Grup Toplantısı

BERLİN (AA) - ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ ileMücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Operasyonlarımızın başlamasından bu yana Irak’ta DEAŞ’ın kontrol altında tuttuğu toprakların yüzde 56’sını geri aldık." dedi.

McGurk, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen DEAŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu Küçük Grup Toplantısı’nda terör örgütüyle mücadelede gelinen aşama hakkında bilgi verdi. 67 ülkeden oluşan küresel koalisyonun DEAŞ’a karşı attıkları adımların sonuç vermeye başladığını dile getiren McGurk, "Operasyonlarımızın başlamasından bu yana Irak’ta DEAŞ’ın kontrol altında tuttuğu toprakların yüzde 56’sını geri aldık. Buna Tikrit, Felluce, Ramadi gibi önemli şehirler, nüfusun yoğun olduğu merkezler dahil" diye konuştu.

ABD’li yetkili, Musul’u kurtarmayı amaçlayan operasyonun da başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Suriye'de daha zor bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden McGurk, bugüne kadar DEAŞ’ın kontrol ettiği toprakların yüzde 27’sinin geri alındığı bilgisini verdi.

"Türkiye'nin son operasyonuyla sınırın Suriye tarafında DEAŞ’ın kontrolüne son vermesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullanan McGurk, terör örgütünün artık hiçbir sınır geçiş noktasında etkili olamadığını, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

McGurk, koalisyon ülkelerinin aldığı önlemlerle DEAŞ’a katılan yabancı savaşçıların sayısında büyük azalma meydana geldiğini, terör örgütünün gelir kaynaklarına ve propaganda faaliyetlerine de büyük darbe vurulduğunu sözlerine ekledi.

Berlin’de düzenlenen toplantıya Türkiye, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdürü Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında bir heyetle katıldı.

Yorumlar