DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Savunma Bakanları Toplantısı

- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: -"DEAŞ'ı yenilgiye uğratmak, nesiller boyu mücadele gerektiren küresel bir sınama. Koalisyon, bu mücadeleyi sonuçlandırmak için sarsılmaz bir kararlılığa sahip"

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Savunma Bakanları Toplantısı

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terör örgütü DEAŞ'ı yenilgiye uğratmanın nesiller boyu mücadele gerektiren küresel bir sınama olduğunu söyledi.

DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Savunma Bakanları, Brüksel'deki NATO Karargahında bir araya geldi. Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın temsil ettiği toplantıda terör örgünün yenilgiye uğratmak için yapılacaklar ele alındı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, koalisyonun DEAŞ'i nihai olarak yenilgiye uğratılması için 2014'ten beri büyük ilerleme kaydettiğini belirterek, bölgelerin yeniden ele geçirildiğini ve propaganda ile mücadele edildiğini ifade etti.

DEAŞ ve terörizmin karşı karşıya oldukları en ciddi sorunlar arasında yer aldığını vurgulayan Stoltenberg, "NATO'nun kendisi, DEAŞ'la Mücadele Koalisyonun resmi bir üyesi değilse de, her NATO müttefiki, koalisyonun çabalarına katkıda bulunuyor." dedi.

NATO'nun Koalisyon operasyonlarını desteklemek için AWACS uçaklarını kullandığına dikkati çeken Stoltenberg, ittifakın aynı zamanda Irak güvenlik güçlerine eğitim verdiğini de hatırlattı.

Stoltenberg, terörle mücadelede ve istikrarın sağlanmasında en iyi silahın yerel güçleri eğitmek olduğunu iddia eden Stoltenberg, "DEAŞ'ı yenilgiye uğratmak, nesiller boyu mücadele gerektiren küresel bir sınama. Koalisyon, bu mücadeleyi sonuçlandırmak için sarsılmaz bir kararlılığa sahip." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı James Mattis ise koalisyonda DEAŞ'ı yenmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Toplantının amacı terör örgütü üzerinde baskı oluşturmak. Örgüt çabuk bir şekilde sona ermeyecek. Ancak savaşı hızlandırma niyetindeyiz." ifadesini kullandı.

Yorumlar