DEAŞ'ın zulmünden kaçıp ÖSO'ya sığındılar

- Suriye'de, terör örgütü DEAŞ'ın zulmünden kaçan 3 kadın, biri bebek 4 çocukla ÖSO'ya sığındı - ÖSO'ya sığınan kadınlardan Gadim: - "Söyledikleriyle yaptıklarının hiç uyuşmadığını gördük, kesinlikle Allah'ın emirlerini uygulamıyorlar. Eşim onlar için savaşırken öldü, dönmek istedim ancak müsaade etmediler, 'Gidersen öldürürüz' dediler" - Muhammed: - "Ülkeme, ailemin yanına dönmek istedim. Bize çok sıkıntı yaşattılar, hürriyetimiz yoktu, dönmemize izin vermediler, zulmettiler" - Sabrin: - "Biz onlardan kurtulmaya çalıştık ama izin vermediler, kaçtıktan sonra bir daha esir düştük"

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'ın zulmünden kaçıp ÖSO'ya sığındılar

GAZİANTEP (AA) - Suriye'de, terör örgütü DEAŞ'ın zulmünden kaçarak biri bebek 4 çocukla Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) sığınan 3 kadın, yaşadıklarını anlattı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle ülkenin kuzeyinde terör örgütlerini bertaraf etmeye çalışan ÖSO mensupları, Halep'in El-Bab ilçesi yakınlarındaki bir köyde denetim amacıyla durdurdukları otomobilde bulunan 3 kadını sorguladı.

Kadınlardan 2'si eşlerinin örgüt adına savaşırken öldüğünü belirterek yaşadıklarından korktuklarını ve plan yaparak kaçmaya ve ÖSO'ya sığınmaya karar verdiklerini ifade etti.

ÖSO mensuplarınca sorgulanan kadınlardan, 2 çocuğuyla DEAŞ'tan kaçan 31 yaşındaki Fadime Gadim, İspanya'da yaşadıkları sırada eşinin internetten tanıştığı kişilerin kendilerini kandırdığını ve terör örgütünün saflarına katılmaya ikna ettiğini dile getirdi.

"Bizi 'DEAŞ, İslam'ı yaşıyor. Burada dininizi en güzel şekilde yaşarsınız' diyerek etkilediler" diyen Gadim, şöyle konuştu:

"Suriye'de Rakka'ya geldik, bir süre sonra kandırıldığımızı anladık. Söyledikleriyle yaptıklarının hiç uyuşmadığını gördük, kesinlikle Allah'ın emirlerini uygulamıyorlar. Eşim onlar için savaşırken öldü, dönmek istedim ancak müsaade etmediler, 'Gidersen öldürürüz' dediler. Sonra kaçarak El-Bab'a ulaştım. Buradan ayrılmak istiyorum, iki gözümden de ameliyat olmam lazım, buna bile izin vermediler. İspanya'ya annemin ve babamın yanına dönmek, tedavi olmak istiyorum."

- Bebeğiyle kaçtı

Kucağında birkaç aylık bebeğiyle kaçarken yakalanan 26 yaşındaki Asya Muhammed ise Tunus asıllı olduğunu, daha önce İspanya'da yaşadığını ve 3 yıl önce internetten tanıştığı eşiyle evlenmek üzere Suriye'ye geldiğini ifade etti.

Örgütün Suriye'deki merkezi konumundaki Rakka'da bir süre kaldıklarını ve yakın zaman önce bebeğinin dünyaya geldiğini ancak eşinin çatışmada öldüğünü aktaran Muhammed, şunları söyledi:

"Beni kandırdı. Yanına geldim ve evlendik, o ölünce bizi burada bıraktılar. Ülkeme, ailemin yanına dönmek istedim. Bize çok sıkıntı yaşattılar, hürriyetimiz yoktu, dönmemize izin vermediler, zulmettiler. Bu nedenle arkadaşlarımla plan yaptık, insan kaçakçılarına para verip kaçak yollarla El-Bab'a ulaştık. Tek isteğimiz buradan gitmek."

Suriye uyruklu 28 yaşındaki Hesna Sabrin de daha önce İdlip'te yaşadığını ve o dönem hastanede çalışan eşiyle tanışıp evlendiklerini dile getirdi.

DEAŞ mensuplarının eşini sağlıkçı olduğu için kaçırdığını ve Rakka'daki bir hastaneye götürdüğünü savunan Sabrin, gözyaşı dökerek şunları kaydetti:

"Eşim hastanede çalışıyordu. Onlarla bir ilişkisi yoktu, savaşa da katılmadı. Biz onlardan kurtulmaya çalıştık ama izin vermediler, kaçtıktan sonra bir daha esir düştük. Kızım böbrek hastası, bir böbreği iflas etmiş, biri de kötü durumda, acil olarak tedavi edilmesi gerekiyor. Onun için çıktık yola."

Yorumlar