DEAŞ'a haraç verdiği iddia edilen Fransız şirketi

- Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için DEAŞ'ın da aralarında olduğu terör gruplarına haraç verdiği ileri sürülen Fransız çimento şirketi Lafarge'ın eski genel müdürü hakkında soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ'a haraç verdiği iddia edilen Fransız şirketi

PARİS (AA) - Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için DEAŞ'ın da aralarında olduğu terör gruplarına haraç verdiği ileri sürülen Fransız çimento devi Lafarge'ın eski genel müdürü hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Lafarge'ın eski Genel Müdürü Eric Olsen hakkında "terör örgütüne finans sağladığı" ve "başkalarının hayatını tehlikeye attığı" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Geçen hafta da şirketin 2011 ve 2014 yılları arasındaki faaliyetleri kapsamında 3 eski yöneticisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Lafarge Yönetim Kurulu Başkanı Beat Hess, basına yaptığı açıklamada, şirketin "kabul edilemez" hataları olduğunu ve Suriye'den geç çekildiğini söylemişti.

Haziranda açılan soruşturma kapsamında geçen ay çimento şirketinin genel merkezine operasyon düzenlenmişti. Şirketin Belçika'nın başkenti Brüksel'deki yan kuruluşunda da benzeri operasyon yapılmıştı.

Yorumlar