DEAŞ “türbe ve mezar taşlarını“ tahrip ediyor

Fetih Hareketi sözcüsü, terör örgütü DEAŞ militanlarının Yermuk'ta bulunan"Şehitler Kabristanı"ndaki türbe ve mezar taşlarını tahrip etmesini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ “türbe ve mezar taşlarını“ tahrip ediyor

Filistin'deki Fetih Hareketi, terör örgütü DEAŞ militanlarının Suriye'deki Yermuk Mülteci Kampı'nda bulunan "Şehitler Kabristanı"ndaki türbe ve mezar taşlarını tahrip etmesini kınadı.

"FİLİSTİN HALKINI VE TARİHİNİ HEDEF ALAN SUÇLARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Fetih'in Gazze Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, yaptığı yazılı açıklamada, "Şehitler Kabristanı'nda yapılanlar, DEAŞ militanlarının alınlarında kara bir leke ve çirkin bir suçtur." ifadelerini kullandı.
Fetih'in kurucuları arasında yer alan sembol isimlerden Halil el-Vezir ve Sa'd Sayel'in kabristandaki türbelerinin de DEAŞ unsurlarınca yıkıldığını aktaran Ebu Iyta, "Şehitlerin türbeleri Filistin'e nakledilecek. Filistin halkını ve tarihini hedef alan suçlara sessiz kalmayacağız." açıklamasında bulundu.

"TEKFİRCİ İNANCI"

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Fetih Hareketinin Suriye'deki Siyasi Daire Başkanı Enver Abdulhadi'ye dayandırdığı haberde, terör örgütü DEAŞ'ın "tekfirci inancı" gereği Şehitler Kabristanı'ndaki mezar taşlarını yıktığı bildirilmişti.

Yorumlar