DEAŞ militanları Telafer’den Suriye’ye kaçıyor

- Terör örgütü DEAŞ militanları konvoylar halinde Musul’un Telafer ilçesinden Suriye’nin Rakka kentine doğru kaçıyor

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ militanları Telafer’den Suriye’ye kaçıyor

MUSUL (AA) – Irak ordu güçleri ve Haşdi Şabi militanlarının ilerleyişi karşısında tutunamayan terör örgütü DEAŞ militanlarının Musul’un Telafer ilçesinden Suriye’nin Rakka iline doğru kaçtığı bildirildi.

Musul’a bağlı Telafer ile Sincar’ın güneyinde bulunan Beac kazasından Suriye sınırına doğru araçlarla kaçan militanların, tüm yolların kapanması nedeniyle araziden geçişleri sırasında yerden yükselen tozların görüş mesafesini azalttığı görülüyor.

Sincar-Telafer sınırındaki Peşmerge komutanlarından Abduhalim Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın Telafer ilçesi ve çevresindeki bölgelerden ümidini kesmesi nedeniyle her gün konvoylar halinde Suriye’nin Rakka iline doğru kaçtığını söyledi.

DEAŞ’ın önceki güzergahının Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alınması nedeniyle kaçışların Sincar’ın doğusundaki Ayn el-Hisan köyü ve güneyindeki Beac ilçesinden yapıldığını anlatan Mustafa, örgütün bölgede tutunamadığını belirtti.

Haşdi Şabi güçlerinin de Telafer hava üssünü ele geçirdikten sonra Peşmergenin olduğu bölgeye doğru ilerlediğini dile getiren Mustafa, “Telafer’e 5-6 kilometre yaklaştılar. Peşmerge ile aralarındaki mesafe de yaklaşık olarak 10 kilometredir. Haşdi Şabi, Telafer'i tamamen kuşatma altına alarak DEAŞ militanlarının hareket alanını daraltmak istiyor." şeklinde konuştu.

Telafer’in kuşatılması nedeniyle kaçışların konvoylar halinde yapıldığını aktaran Mustafa, “Net olarak saymak mümkün değildir ancak günlük olarak 200’den fazla araçla kaçıyorlar. DEAŞ Telafer’den ümidini kesmiş durumda. Sadece sembolik bir direniş söz konusu diyebilirim. O da kendi taraftarlarına mesaj vermek içindir. Diğer bölgelerde yer alan militanları bunlar Telafer'i direnmeden kaçtılar demesinler diye savaşırlar. Çünkü bizim olduğumuz bölgelerde de DEAŞ varlığı yok denilecek seviyede." ifadesini kullandı.

Bu arada, Telafer ilçe merkezindeki DEAŞ hedeflerinin koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ve Irak ordusuna ait helikopterlerle bombalandığı ve dumanların yükseldiği görüldü.

Yorumlar