DBP'li Külter'in tümen komutanlığında tutulduğu iddiası

- DBP Şırnak İl Yöneticisi Külter'in, gözaltına alınıp 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
DBP'li Külter'in tümen komutanlığında tutulduğu iddiası

ANKARA (AA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in, gözaltına alınıp 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, DBP Şırnak İl Yöneticisi Külter'in, gözaltına alınıp 27 Mayıs'tan itibaren Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğünde, 3 Haziran'da ise 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulduğuna ilişkin bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler üzerine, Şırnak Valiliğince 29 Mayıs'ta bir basın duyurusu yapılarak söz konusu kişinin polis tarafından gözaltına alınmadığı açıklandı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının 5 Haziran tarihli yazısı üzerine Şırnak Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından iddiaya ilişkin başlatılan incelemenin halen devam ettiğini bildiren askeri kaynaklar, detaylı incelemelerde 10 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulan giriş-çıkış ve kamera kayıtlarında, Külter'e ait herhangi bir kayda rastlanılmadığını belirtti.

Tutuklanan veya gözaltına alınan kişilerin Emniyet'ten alınıp Tümen Komutanlığına getirilmesi gibi bir uygulamanın da söz konusu olmadığına dikkati çeken askeri kaynaklar, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca, asılsız haberlere ilişkin Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Askeri kaynaklar, bu tür asılsız haberlerin, başarılı operasyonları gölgelemek, askeri birliklerin görev yapmasını engellemek, personelin moral ve motivasyonunu etkilemek, ulusal ve uluslararası adli mercilerde açılabilecek davalarda delil olarak göstermek ve bölücü örgüt yanlısı medyada kamuoyu oluşturarak olayları provoke etmek amacıyla kasıtlı olarak çıkarıldığını kaydetti.

Yorumlar