DBP'li belediyeye kanalizasyon tepkisi

- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi döşenmediği için atık suyun açıktan akması nedeniyle mahalle sakinleri, DBP'li büyükşehir ve ilçe belediye yöneticilerine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
DBP'li belediyeye kanalizasyon tepkisi
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, açıktan akan atık su nedeniyle DBP'li büyükşehir ve ilçe belediye yöneticilerine tepki gösterdi.
Bağcılar Mahallesi'nin Atatürk Sağlık Meslek Lisesi mevkisinde kanalizasyon şebekesi döşenmediği için açıktan akan atık su, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Mahalle sakinleri, yaklaşık 2 yıldır belediye yetkililerine defalarca iletmelerine rağmen sorunun giderilmediğini belirtti.

Mahalleli Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atık suyun açıktan akması nedeniyle lağım kokusundan balkona dahi çıkamadıklarını söyledi.

DBP'li belediye yöneticilerine tepki gösteren Kaya, "2 seneden bu yana belediyeye başvurumuza rağmen kanalizasyon şebekesi döşenmedi. Buradan günde binlerce insan geçiyor. Acilen sorunu çözmeliler." dedi.

Ramazan Çiftçi de mahallenin 2 yıldır lağım koktuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Burada okul var ve diğer sitelerde oturanlar da bizim gibi mağdur. Belediyenin bu vatandaşları mağdur etmeye hakkı yok. Çocuklarımızın hepsi burada oynuyor. Biri düşüp boğulsa ne olacak? Belediye personeli bize 'Burası bizi ilgilendirmez. Parasını yatırın yapalım. Bizi vatandaş ilgilendirmez.' diyor. Bu pisliğin içerisinde nasıl yaşayalım. Kokudan pencereleri açamıyoruz, sanki cezaevinde yaşıyoruz."

Eyüp Demirtaş da belediye yetkililerinin sıkıntıyı görmezden geldiğini kaydederek, "Kokudan dolayı buradan geçemiyoruz. Acilen şebeke yapılmalı." diye konuştu.

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de "Her gün bu pis manzara ile karşılaşıyoruz. Tamamen belediyenin sorumsuzluğundan kaynaklanıyor. Okulun bahçesinde oturamıyoruz. Sivrisinek ve pis kokudan dolayı çok rahatsızız." ifadelerini kullandı.

Küçük kardeşinin kanalizasyona düşmesini son anda engellediğini aktaran Kendal Taşar da "Çocuklara bir şey olursa sorumlusu şebekeyi yapmayanlardır. Belediye bu pisliği kapatsın." şeklinde konuştu.

Yorumlar