DBP'li başkan, şehit cenazesine katıldı, partisinden istifa etti

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yol yapım ve asfalt çalışması yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlarken, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 köy korucusunun cenazesi toprağa verildi - Şehit köy korucularının cenaze törenine katılan DBP'li Büyükçiftlik Belediye Başkanı Zeydan, partisinden istifa ettiğini belirterek, "Bundan sonra hiçbir partiye ve hiç kimseye bağlı değiliz. Bundan sonra kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz, kimsenin boyunduruğu altında da kalmayacağız." açıklamasını yaptı - Şehit şi Remziye Özbiçen: "Eşim taş ve briket almıştı. Bana ev yapacağını söylemişti ama şehit oldu. Yapamadı, bırakmadılar."

Google Haberlere Abone ol
DBP'li başkan, şehit cenazesine katıldı, partisinden istifa etti

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırısında şehit olan 3 köy korucusu gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılan Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yüksekova'da yol çalışması yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlarken uğradıkları terör saldırısında şehit olan köy korucuları Rıfat Dilce, Kemal Özbek ile Ömer Özbiçen'in cenazeleri, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Yeniışık köyüne getirildi.

Törene Kaymakam İbrahim Çenet, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgenaral Metin Tokel, DBP'li Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende fenalık geçiren şehit yakınlarını kadın subaylar ve yetkililer teskin etti. Korucu yakınları terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Kılınan cenaze namazının ardından Dilce'nin cenazesi ilçe merkezindeki Akalın mezarlığında, Özbek'in cenazesi Yeniışık Köyü mezarlığında, Özbiçen'in cenazesi de Yeniışık köyüne bağlı Yukarı Olukbaşı mezrasında defnedildi.

- "Aramıza hiç kimseyi sokmadan yaşayacağız."

Kaymakam Çenet, törende yaptığı konuşmada, şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, köy korucularının köye hizmet yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlarken şehit edildiğini anlattı.

Köy için yol yapılırken böyle bir saldırı düzenlendiğini ifade eden Çenet, "Aramıza hiç kimseyi sokmadan yaşayacağız. Omuz omuza yaşayacağız burada. Bir olacağız, güçlü olacağız. Hainlere ve işbirlikçilerin, köylüler olarak aramıza sızmalarına izin vermeyeceğiz. Yeniışık köyü ile Akocak köyünü birleştiren güzel bir yol yapmanın, bu halka hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Ama bu hainler geliyor -bu halk eza çeksin- güzel hizmetler almasını engellemeye çalışıyor. Bu hizmetleri korumak ve kollamakla görevli kardeşlerimizi de şehit ederek gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.

İlçe merkezi ve kırsalında terörle mücadelenin başarılı bir şekilde sürdüğünü aktaran Çenet, şunları söyledi:

"Bunlar artık onların son çırpınışlarıdır. Bizim asla en ufak bir tavizimiz yoktur. Kim bunlara yardım yataklık ederse karşısında devletimizin, milletimizin güçlü iradesini görecektir. Törene katılan herkese teşekkür ediyorum. Bir insanı öldüren bütün insanlığı katletmiş sayılır. Şehidimizin emaneti bundan sonra hepimizin emanetidir. Onların başını yere eğdirmeyeceğiz. Onlara destek çıkacağız."

- DBP'li başkan partisinden istifa etti

Büyükçiftlik Belediye Başkanı DBP'liRüştü Zeydan da törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, DBP'den istifa ettiğini söyledi.

"Bundan sonra hiçbir partiye ve hiç kimseye bağlı değiliz." diyen Zeydan, "Bundan sonra kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz, kimsenin boyunduruğu altında da kalmayacağız. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

- "Bana ev yapacağını söylemişti"

Şehit köy korucusu Ömer Özbiçen'in eşi Remziye Özbiçen, çocuklarının yetim kaldığını söyledi.

"Bu masum çocuklar yetim kalmasın. Ben acı çektim, çocuklarım yetim kaldı, başkası kalmasın." ifadesini kullanan şehit eşi, "6 çocuğum var. Öğrencilerim var. Eşim taş ve briket almıştı. Bana ev yapacağını söylemişti. Ama şehit oldu. Yapamadı, bırakmadılar. Eşim çok iyi bir insandı. 'Şehit olursam kimse arkamdan ağlamasın' diyordu" diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık ve Akocak köyleri ile 6 mezra arasında bağlantı sağlayan yolun yapımında görevli iş makinelerinin güvenliğini sağlayan köy korucularına terör örgütü PKK tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırıda 3 köy korucusu şehit olmuş, 2 köy korucusu hafif yaralanmıştı.

Yorumlar