Davulcular ramazan hazırlıklarına başladı

- Edirne'de ramazan davulcularına eğitim verildi

Google Haberlere Abone ol
Davulcular ramazan hazırlıklarına başladı

EDİRNE (AA) - Edirne'de ramazanda davul çalacak 35 kişiye ritim ve mani eğitimi verildi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleşen eğitimde davulcular çeşitli ritimleri 15 mani üzerinde çalıştı.

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin 2 gün boyunca devam edeceğini belirtti.

Ramazan ayında görev yapacak davulcuları geleneklere uygun şekilde hazırladıklarını ifade eden Kozan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ramazan davulcularımızın ortak bir noktada birleşmesi, belirli stillerde çalınması ve ortak manilerin okunması için çalışma yapıyoruz. Ramazanın başında, ortasında, sonunda neler söylenirse güzel olur anlamında güzel bir çalışma yapıyoruz. Bu eğitimin geleneğimizin aslına uygun şekilde yaşatılması konusunda büyük önemi var. Çünkü bu gelenekler binlerce yılın getirdiği adetlerdir. Bunun devamı için çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın da sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz. Örnek olarak sokak köpekleri bazen gece saatlerinde arkadaşlarımızı rahatsız ediyor, davul çalınmasından rahatsız olanlar var gibi sorunlar var. Bu sorunların çözümü için de çalışacağız. İnşallah geleneklerimize, adetlerimize uygun güzel bir ramazan ayı geçiririz.''

Kozan, Edirne Belediyesi ile yapılan ortak çalışma ile tek tip kıyafet konusunda da bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Yorumlar