"Davasına inandığım bir insanın yanında çalışmak büyük bir onur"

- FETÖ mensubu darbeci askerlerin 16 Temmuz sabahı gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu omuzundan yaralanan ve ikiz kardeşini kaybeden Yiğit, olayın yaşandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde memur oldu - 15 Temmuz Gazisi Yiğit: - "Cumhurbaşkanımız 'Volkan, sen nereyi istiyorsun' diye sordu. Ben, 'siz beni nereye layık görüşseniz' dedim. O da 'ben seni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne layık görüyorum, seni yanımda görmek istiyorum' dedi." - "15 Temmuz gecesi bana meydanlara 'çıkın, ben ölümüne varım' diyen bir insan, öyle biri bana iş teklifinde bulununca çok sevinerek kabul ettim. Esnaftım, para pulun hiçbir önemi yok. Bu teklif benim için bir emirdi. Davasına, yoluna, hizmetlerine inandığım bir insanın yanında çalışmak büyük bir onur."

Google Haberlere Abone ol
"Davasına inandığım bir insanın yanında çalışmak büyük bir onur"

ANKARA (AA) - 15 Temmuz Gazisi Volkan Yiğit, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeci askerlerin 16 Temmuz sabahı gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu omuzundan yaralandığı ve ikiz kardeşini kaybettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde memur oldu.

Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde omuzundan yaralandığını ve bununla ilgili ufak bir ameliyat süreci geçirdiğini belirterek, iyileştikten sonra, yaralandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gelerek, demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.

Nöbetlerin son gününe kadar meydanlardan ayrılmadıklarını ifade eden Yiğit, nöbetlerin son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduğunu anlattı.

Yiğit, sohbet esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de olduğunu ve kendisine belediyede kadrolu bir iş verebileceğini söylediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız 'Volkan, sen nereyi istiyorsun' diye sordu. Ben, 'siz beni nereye layız görürseniz' dedim. Oda 'ben seni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne layık görüyorum, seni yanımda görmek istiyorum' dedi. Biz meydanlara çıktık, can verdim, ikizimi verdim, bedenimden bir parça verdim. 15 Temmuz gecesi bana 'meydanlara çıkın, ben ölümüne varım' diyen bir insan, öyle biri bana iş teklifinde bulununca çok sevinerek kabul ettim. Esnaftım, para pulun hiçbir önemi yok. Bu teklif benim için bir emirdi. Davasına, yoluna, hizmetlerine inandığım bir insanın yanında çalışmak büyük bir onur."

Özel kalemde memur olarak 1 Eylül'de iş başı yaptığını dile getiren Yiğit, gazi olduğu ve kardeşini şehit verdiği yerde görev yapmanın ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Yiğit, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin haricinde hiçbir yere gitmenin aklına gelmediğini anlatarak, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'mızın yerini korumak istedim. Elimden gelen bir Türk bayrağıydı. Memuriyet hayatım ne kadar sürer bilmiyorum ama Cumhurbaşkanı'mız var olduğu sürece oradaki nöbetim devam ediyor." dedi.

Yorumlar