Darbeye mizahla karşı durdular

- FETÖ'nün darbe girişimine farklı bir gözle bakmak isteyen karikatüristler, imtiyaz sahibinin "millet" olduğu "Darbeder" isimli bir mizah dergisi çıkardı - Kapağında "Reis meydanlara çağırınca çıkar" ifadesi yer alan dergiye, darbecilerin üzerlerinden çıkan 1 dolarlara gönderme yapmak için temsili olarak "1 USD (F Serisi)" fiyatı biçildi - Dergiyi hazırlayan ekipte yer alan Tavlan: - "Darbecilerin yaşadıklarını hezimet ve halkın karşısında düştükleri durum, komik durumları ortaya çıkardı. Biz de buradan yola çıkarak hem eğlencelik olsun gerilim azalsın hem de insanların hafızasında canlı kalsın, unutulmasın diye bu dergiyi çıkardık"

Google Haberlere Abone ol
Darbeye mizahla karşı durdular

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından halkın kahramanlığı ve bunun karşısında darbecilerin düştüğü durum, direnme biçimi olarak mizahı kullanan karikatüristleri de harekete geçirdi. Darbe girişimine farklı bir gözle bakmak isteyen karikatüristler, imtiyaz sahibinin millet olduğu "Darbeder" isimli bir mizah dergisi çıkardı.

Darbe girişimi sonrası demokrasiye sahip çıkan halkı bir nebze olsun gülümseterek acılarını hafifletebilmek ve darbe girişimine ilişkin hafızayı diri tutmak amacıyla hazırlanan "Darbeder", Başkentte Tantana Mizah Grubu tarafından çıkarıldı.

Darbecilerin üzerlerinden çıkan 1 dolarlara gönderme yapmak için temsili olarak "1 USD (F Serisi)" fiyatı biçilen dergi, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Kızılay Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı önünde kurulan stantlarda ücretsiz dağıtılıyor.

Kapağında "Reis meydanlara çağırınca çıkar" ifadesi yer alan derginin künyesinde, imtiyaz sahibinin "millet" olduğu belirtiliyor. Derginin künyesinde yer alan isimler de esprili bir dille kaleme alınmış. Bu kapsamda derginin genel yayın yönetmenliğini "Büyük Patron" yapıyor. Yayın kurulu da "Çorumlu Asım, Geredeli Ramazan, Sivaslı Levent, Çankırılı Abdurrahman, Amasyalı Hayri, Çamlıdereli İsmail, Karslı Ahmet, Artvinli Kasım, Konyalı Ömer, Yozgatlı Harun, Kütahyalı Mustafa, Beykozlu Ahmet, Balıkesirli Turgut, Rizeli Halil ile Allah için, bayrak için, bu ülkede yaşayan herkes için can vermeye koşanlar"dan oluşuyor.

- "20 bin adet bastık, ücretsiz dağıtıyoruz"

Dergiyi hazırlayan ekipte yer alan Ömer Tavlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dergiyi samimi duygularla çıkardıklarını belirterek, editöryasından baskısına kadar her aşamasında kendilerinin görev yaptığını söyledi.

Dergi aracılığıyla, darbe girişimi sebebiyle mağdur olan insanları bir nebze gülümsetmeyi istediklerini dile getiren Tavlan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Darbe girişimi nedeniyle çok acı yaşandı. Bunları unutmak mümkün değil ancak milletin kahramanlığı karşısında çok komik şeyler de oldu. Darbecilerin yaşadıklarını hezimet ve halkın karşısında düştükleri durum, komik durumları ortaya çıkardı. Biz de buradan yola çıkarak 'hem eğlencelik olsun gerilim azalsın hem de insanların hafızasında canlı kalsın, unutulmasın' diye bu dergiyi çıkardık. Karikatürleri kullandık çünkü akılda kalıcılık sağlıyor. Yaklaşık 20 bin bastık ve ücretsiz dağıtıyoruz. Temsili olarak '1 dolar F serisi' ücret belirledik. Derginin kapağında FETÖ'nün bir taşeron olduğu, PKK 'dan farkı olmadığı, arkasında Amerika, İngiltere, Almanya, İsrail, Fransa ve İtalya'nın bulunduğunu anlatmaya çalıştık. Aslında bu ülkeler olmazsa dünyada terör olmaz. Tüm dünya bunu biliyor. Biz de bu derginin kapağında bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermeye çalıştık."

Yorumlar