Darbecilerin öldürdüğü Faslı Cevad Merun toprağa verildi

FETÖ darbe girişiminde hayatını kaybeden Faslı Merrun, memleketi Tanca'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Darbecilerin öldürdüğü Faslı Cevad Merun toprağa verildi
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Taksim’de vurularak öldürülen Faslı Cevad Merrun (32), memleketi Tanca’da toprağa verildi.

İstanbul'da eşi Emine Kemali tarafından teslim alındıktan sonra bugün memleketi Tanca'daki Gurzina Mezarlığı'nda toprağa verilen Merrun için gerçekleştirilen taziye törenine, merhumun yakınları ve tanıdıklarının yanı sıra Türkiye Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz katıldı.
Merrun’un kardeşi El-Arabi Merrun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "La ilahe illallah Muhammedün Resulüllah, Allah'a şükürler olsun kardeşimizi kendi ülkesinde kendi vatanında kaybettik." dedi.

Büyükelçi Öz de Merrun'un ailesine taziyede bulunduğunu belirterek, "Cevad kardeşimiz, çok zor geçirdiğimiz bir süreçte Türk kardeşleri ile beraber hareket etmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çağrısı üzerine sokağa çıkmış diğer 246 şehidimiz gibi o da şehit olmuştur. Uzun yıllar kaldığı Türkiye’de halkımız ile bütünleşmiş ve o gün bu kardeşliği göstermiştir. Türk halkı ve Fas halkı arasındaki kardeşlik yüzyıllardır devam ediyor, Allah Fas’a böyle acılar yaşatmasın. ‘Şehitler ölmez’ şiarınca biz de Cevad’ın ölmediğine ve yaşadığına inanıyoruz. Cevad bu mertebeye Türkiye’de ulaştı, Cevad kardeşimin şehadetini kutluyorum." diye konuştu.
Merrun’un annesi Asiya Akhris de Büyükelçi Öz’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Geldiğiniz için Allah razı olsun, Cevad benim evladımdı, Türkiye’de şehit olarak artık sizin de evladınız sayılır. Bu acı dayanılmaz, oğlumu öldürdükleri yeri görmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Öz, anne Akhris’in bu isteği üzerine, büyükelçilik olarak ailenin her türlü isteğini karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

Yaklaşık 6 sene önce Türkiye’ye çalışmak için giden bir çocuk babası Merrun’un eşi 5 aylık hamileydi. İstanbul Taksim’de seyyar satıcılık yapan Merrun, 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişiminde Taksim’de darbeciler tarafından kurşunlanmıştı.

Yorumlar