"Darbecilerin ilk işi sivil toplumu susturmak olacaktı"

- Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dilberoğlu: - "Bu darbe girişimi başarılı olsaydı sabahın ilk saatlerinde bu kuruluşlar kapatılacaktı. Başkanları ve yönetimleri derdest edilecekti. Yargılı ve yargısız şekilde infaz edileceklerdi" - "Şunu yakinen gördük ki, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Gece yarısı uygulamak üzere bir tuzak kurdular, öne almak durumunda kaldılar ve Allah da onların elini ayağını birbirine dolaştırdı. Bugün gelinen noktada; millet kazandı diyebiliriz. Tehlike geçmiş değil"

Google Haberlere Abone ol
"Darbecilerin ilk işi sivil toplumu susturmak olacaktı"

İSTANBUL (AA) - Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Cenk Dilberoğlu, FETÖ mensuplarının darbe girişiminin başarılı olması durumunda sabahın ilk saatlerinde sivil toplum kuruluşlarının kapatılacağını, başkanları ve yönetimlerinin derdest edileceğini, yargılı ve yargısız şekilde infaz edileceklerini kaydetti.

Dilberoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'ye ve millete geçmiş olsun dileğinde bulunan Dilberoğlu, "Şunu yakinen gördük ki, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Gece yarısı uygulamak üzere bir tuzak kurdular, öne almak durumunda kaldılar ve Allah da onların elini ayağını birbirine dolaştırdı. Bugün gelinen noktada; millet kazandı diyebiliriz. Tehlike geçmiş değil. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün vatandaşlarımız bu işin ne kadar büyük şeylere mal olacağını yaşayarak gördüler." diye konuştu.

Cenk Dilberoğlu, bir günlük bir kalkışmanın 200 şehit verilmesine neden olduğunu anımsatarak, kalkışma daha uzun sürseydi can kaybının daha fazla olacağını söyledi.

Cinnet geçiren ve sapkın kişilerin zihniyetinden Allah'a sığındıklarını dile getiren Dilberoğlu, şunları aktardı:

"Biz sivil toplum olarak güç birliği yapıyoruz. Darbeye karşı ayakta kalmaya çalışıyoruz. Darbecilerin ilk işi sivil toplumu susturmak olacaktı. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, sabahın ilk saatlerinde bu kuruluşlar kapatılacaktı. Başkanları ve yönetimleri derdest edilecekti. Yargılı ve yargısız şekilde infaz edileceklerdi. Sivil toplum kuruluşları toplumun yaşayan hücrelerdir. Önce bizi kesmeye gayret edeceklerdi. Bunlar bunu başaramadı. Bir daha başaramamaları için de onlar bizi sonsuza kadar uyutacaklarına, zindanlarda çürüteceklerine biz gerekirse meydanlarda bir hafta, bir ay, bir yıl uyumayız."

Dilberoğlu, partili ve dernek ayrımı yapmadan her kesimden insanla kol kola ve omuz omuza durarak, Türkiye'yi yeniden imar ve ihya edeceklerini aktardı.

Provokasyon tehlikesine karşı uyarılarda bulunan Dilberoğlu, "Su uyur düşman uyumaz. Bunlar bizim açık düşmanımız. Bunlar halk düşmanı. Böyle bir düşmana sahip olan halkın uyumaması gerekir. Halkı bilinçlendirmek ve yol göstermek de en başta sivil topluma düşüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar