"Darbeciler, alınan önlemler sayesinde Meriç'i aşamadı"

- Edirne Valisi Özdemir: - "Belli bir şekilde kalkışmalar oldu, çalışmalar yaptılar, zırhlı araçlar çıktı ama köprülerin kapatılması ve halkın sokaklarda olmasıyla durum tersine döndü. Köprülerden bu tarafa geçirmedik, Meriç'i aştırmadık"

Google Haberlere Abone ol
"Darbeciler, alınan önlemler sayesinde Meriç'i aşamadı"

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında zırhlı personel taşıyıcıların Edirne merkezine girmesinin iki kez engellendiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, darbeciler 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı ve içerisinde tankların konuşlandığı Celalettin Alkoç Kışlası'ndan, 15 Temmuz gecesi ve sabaha karşı, zırhlı personel taşıyıcılarla şehir merkezine gitmek isterken Meriç Köprüsü'nde durduruldu.

İş makinelerinin geçişe imkan vermeyecek şekilde Meriç ve Süvari köprüsünün üzerine dizilmesi nedeniyle ilk denemede kışlaya dönen kalkışmacılar, sabaha karşı zırhlı araçlarla yeniden bölgeye geldi. Yine engellemeyle karşılaşan darbeciler, tekrar kışlaya döndü.

Bu sırada, sudan geçebilecekleri de hesaplanarak bölgeye polisler yerleştirildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, valilik toplantı salonunda, kalkışmanın emniyet, jandarma ve Edirne halkının omurgalı duruşu sayesinde önlendiğini söyledi.

Karaağaç ve Süloğlu'ndaki birliklerde kalkışmacıların teşebbüslerinin olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Edirne halkının ciddi duyarlılığı vardı. Halkın sokağa çıkmasıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi art niyetli hain kişiler, emellerine ulaşamadı. Belli bir şekilde kalkışmalar oldu, çalışmalar yaptılar, zırhlı araçlar çıktı ama köprülerin kapatılması ve halkın sokaklarda olmasıyla durum tersine döndü. Köprülerden bu tarafa geçirmedik, Meriç'i aştırmadık. O gün, saatler o kadar hızlı ilerliyordu ki hangi saatler sayamadım, o gün ömrümüzden bir ömür yaşadık. Her türlü çatışma göz alınmıştı."

Özdemir, kalkışma günü alınan tedbirler neticesinde Avrupa'ya açılan sınır kapılarında çıkışlarını durdurulduğunu, şu anda da yeşil ve gri pasaportlarla geçişlerde kurum yazısı, normal pasaportla geçişlerde vatandaşlardan SGK hizmet dökümü istendiğini aktardı.

Yarın 21.00'de Edirne'de "Demokrasi Yürüyüşü" gerçekleştirileceğini ve demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini duyuran Özdemir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yaklaştığını Edirne'nin de Türkiye'nin en güvenilir kentlerinden olduğunu vurguladı.

Özdemir, hain örgütlenmeye karşı taviz verilmeyeceğinin altını çizerek, "Kurallar katı bir şekilde uygulanacak. Kalkışmadan sonra bu işe kimler bulaştıysa, kimler bunların yanındaysa, destek verdiyse, kesinlikle affedilmeyecek." diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne'de Vali Özdemir ve halkın kararlı tutumuyla kalkışmanın bertaraf edildiğini söyledi.

Basın toplantısına AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP İl Başkanı Hakan Özkan ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da katıldı.










Yorumlar