Darbeci albayın hakim eşi de gözaltına alındı

- FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasında, darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Kurmay Albay İlhami Polat'ın eşi hakim Suzan Polat'ın da olduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Darbeci albayın hakim eşi de gözaltına alındı

ANKARA - (AA) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, gözaltına alınanlar arasında, darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Kurmay Albay İlhami Polat'ın eşi hakim Suzan Polat'ın da olduğu öğrenildi.

Gölbaşı Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Suzan Polat, FETÖ darbe girişiminin ardından açığa alınmıştı. Emniyet mensupları tarafından gözaltına alınan Hakim Polat’ın sorgu işlemleri devam ediyor.

Hakim Polat'ın eşi Kurmay Albay İlhami Polat da FETÖ darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan toplam 676 yargı mensubundan, 550'si adli, 98'i idari yargıdan olmak üzere 648'i hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, emekli olan veya meslekten ayrılan 28 eski hakim ve savcı hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Söz konusu hakim ve savcılar, "silahlı terör örgütü üyesi" olmakla suçlanıyor.

Yorumlar