Darbeci albay "dondurma yemeğe geldim" demiş

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler, 'Antalya Sıkı Yönetim Komutanı' olarak. 'Ne yapıyorsun' diye sorulduğunda, 'Dondurma yemeğe gelmiştim' dedi"

Google Haberlere Abone ol
Darbeci albay "dondurma yemeğe geldim" demiş

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bir albayın kente sözde "Sıkıyönetim komutanı" olarak atandığını belirterek, "Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler, 'Antalya Sıkı Yönetim Komutanı' olarak. Adam da buradaymış, geldi, 'Ne yapıyorsun' diye sorulduğunda, 'Dondurma yemeğe gelmiştim' dedi. Allah bir daha göstermesin bu yaşadıklarımızı." ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya il yönetimini oluşturan il ve ilçelerden 32 muhtarla bir araya gelen Türel, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi gecesinde yaşananları anlattı.

O gece darbecilere Antalya'da en ufak hareket imkanı tanımadıklarını bildiren Türel, böylelikle Antalya'nın 15 Temmuz akşamını en sıkıntısız geçiren şehir olduğunu anımsattı.

"Daha darbe girişiminin ilk dakikalarında arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, hem Topçular'daki garnizonun hem de üniversite karşısındaki jandarmanın girişini boydan boya kendi iş makinelerimizle kepçe, dozer, tırlarımızla kapattık. Hala havaalanında iki tır tutuyoruz. Bunları, izinsiz, devletin milletinin paralarıyla alınmış uçakları kullanmak gibi bir niyetleri olursa pistin ortasına çekeceğiz." ifadelerini kullanan Türel, darbe girişimi gecesi Topçular'daki garnizonu çevreleyen duvarlarına boydan boya iş makineleri sıraladıklarını vurguladı.

- "Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler"

Garnizon'dan bisiklet dahi çıkarılamadığını bildiren Türel, şunları kaydetti:

"Vali beyin komutanları bir an önce Vali Konağı'nda toplayıp ki ben de oradaydım, onları bir nevi çalışıyormuş esprisiyle göz hapsinde tutması da meselenin bir diğer yanı oldu. Elimizde sözde sıkı yönetim komutanlığının bildirisini gördük orada. Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler, 'Antalya Sıkı Yönetim Komutanı' olarak. Adam da buradaymış, geldi, 'Ne yapıyorsun' diye sorulduğunda, 'Dondurma yemeğe gelmiştim' dedi. Allah bir daha göstermesin bu yaşadıklarımızı."

Örgütlü bir toplumun daha güçlü olduğunu en güzel 15 Temmuz'da anladıklarını kaydeden Türel, milletin birlikteliğinin, dayanışmasının karşısında tank, top, tüfek dayanmadığını vurguladı.

Türel, "Bu milletin gücü ve imanı, tankları, tüfekleri, topları dümdüz etti. Onun için birlik ve beraberlik her alanda olduğu takdirde çok daha güçlü bir şekilde yola devam edebilmek mümkün oluyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin, memleketi başka ülkelerin adeta yönettiği, kontrol ettiği bir ülke haline getirmek isteyenlerin, fevkalade kanlı bir darbe girişiminde bulunduğuna dikkati çeken Türel, kendi meclisini bombalayan insanlara sadece "alçak" denebildiğini vurguladı.

Türel, 15 Temmuz'un bu amaçla hareket edenlerin son umudunun tükettiği gün olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü bu ülkenin, bu milletin, bu devletin menfaati neredeyse orada dimdik duran bir Cumhurbaşkanımız var. Kimseye, zerre kadar taviz vermiyor. Bunun örnekleri o kadar çok ki. Bakıyorsunuz Türkiye'nin menfaati neredeyse orada duruyor. Şimdi bu üst akıl dediğimiz akıl, hep bu ülkeyi senelerce yönetmiş. Senelerce bu üst akıl, bu ülkeyi istediği gibi yönetme gayretinde de hiçbir zaman vazgeçmemiş. Hep maşaları olmuş. Bugün FETÖ, dün PKK, ondan önce DHKP-C, DAEŞ bunlar hep maşalar. Bunların biri neyse öteki de aynı arkadaşlar. Bu kadar açık net söylüyorum."

- "Millet oyunu bozdu"

Bazı darbecilerin PKK kamplarında saklandığı duyumları geldiğini belirten Türel, "Onlar güya daha düne kadar o PKK kamplarını bombalayan komutanlardı. Bunu anlamak mümkün mü? Ama bu milleti hesaba katamadılar, Tayyip Erdoğan'ı hesaba katamadılar ve Cumhurbaşkanımızın milleti daha darbe girişiminin ilk dakikalarında sokağa daveti, bunların hesaplayamadığı bir husustu. Millet oyunu bozdu. Şükürler olsun atlattık." ifadesini kullandı.

Yorumlar