Darbe girişimi yabancı öğrencilere AA'nın görüntüleriyle anlatıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesine akademik eğitim amacıyla gelen yabancı öğrencilere, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi...

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimi yabancı öğrencilere AA'nın görüntüleriyle anlatıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesine akademik eğitim amacıyla gelen yabancı öğrencilere, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi, Anadolu Ajansının görüntüleriyle dakika dakika anlatıldı.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Trakya Bölge Koordinasyon Ofisi tarafından, Trakya Üniversitesinde okumaya bu yıl hak kazanan Makedonya, Somali, Romanya, Endonezya, Suriye, Yunanistan, Arnavutluk, Kosova, Moritanya, Bulgaristan, Kazakistan, Yemen, Afganistan, Ruanda, Moğolistan, Sırbistan, Gambiya, Karadağ, Bosna Hersek ve Namibya uyruklu 70 öğrenci için kentteki bir restoranda tanışma toplantısı düzenlendi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Trakya Bölge Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk toplantıda, 2016-2017 akademik yılında planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain kalkışması sırasında ve sonrasında gelişen olayların AA muhabirlerince çekilen görüntüleri "Dakika Dakika FETÖ hain darbe girişimi" başlığıyla gösterildi.

Ayrıca Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca darbe girişimiyle ilgili hazırlananı yayınlar da öğrencilere dağıtıldı.




Yorumlar