"Darbe girişimi başarısız olunca kaçtı"

- Çengelköy'de darbeci askerlerce gözaltına alınan Öner, Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı'nın darbe girişiminin başarısız olmasının ardından cipe binerek kaçtığını belirtti - Öner: - "Koşuyordu. (Çıkrıkçı) O da panik içerisindeydi. Telefonla konuşuyordu. Koyu renk bir cipe binerek, Beykoz tarafına doğru kaçtı. Kaçan komutanın o olduğunu ise yakalandıktan sonra internet sitelerinden öğrendim"

Google Haberlere Abone ol
"Darbe girişimi başarısız olunca kaçtı"

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'ü kontrol altına almak isteyen Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı'nın darbe girişiminin başarısız olmasının ardından cipe binerek kaçtığı belirtildi.

Darbe girişiminin başladığı saatlerde Çengelköy Tufan Mahallesi'nde oturan 38 yaşındaki Hakan Öner, eşi, annesi, babası ve kardeşiyle 8 gün önce dünyaya gelen kızının mutluluğunu yaşıyordu. Olanlardan habersiz şekilde, "Saliha" ismini verdikleri kızlarını seven Öner ailesi, darbe girişiminden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk'e bağlanmasıyla haberdar oldu. Hakan Öner, Erdoğan'ın halkını kendi iradesine sahip çıkmak için sokağa çıkmaya davet etmesi üzerini, bir an olsun düşünmeden ailesiyle helalleşerek sokağa çıktı.

Kemalettin Tuğcu Sokak'a gelince, sahilde trafik olabileceği düşüncesiyle arabasından inen Öner, bir süre sonra askerlerle karşı karşıya kaldı. Asker ile aralarında 20 metrelik mesafe bulunan Öner, askerin silahını doğrultması üzerine emirle ellerini kafasının arkasına koydu. Yürümesi istenen Öner, kendisine arkadan tüfek doğrultan askerin komutlarıyla Çengelköy Karakolu'nun önüne kadar geldi. Attığı her adımda da gördükleri ve şaşkınlığı daha da artıyordu.

Karakolun önünde bekletilen grubun en önüne oturtulduğunu anlatan Öner, o anlara ilişkin şunları kaydetti:

"Bir komutan sürekli telefonla konuşuyordu. Psikolojisi bozulmuştu. Telefonda, 'Tankla vatandaşları vurun' diye emir veriyordu. O esnada koşa koşa bir asker geldi. Komutana, 'Halk ayaklanmış, ne yapalım?' dedi. O da 'Vurun' dedi. Bu esnada bir asker, bir kutu şarjör getirdi. O esnada telefonumun çalması üzerine vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar."

Bir ara komutan tarafından kafasının cama çarpıldığını anlatan Öner, komutanın yanındaki askerlere kendilerini başka bir yere götürmesini emrederek "sıkıntı çıkarırlarsa vurun" dediğini aktardı.

Götürüldükleri bir benzin istasyonunda 4,5 saat elleri ve ayakları kelepçelenerek bekletildiklerini dile getiren Öner, benzin istasyonunda kendileri gibi 10-15 kişinin olduğunu söyledi. Sabahın ilk saatlerine kadar orada yüzüstü yatırılarak tutulduklarını söyleyen Öner, saat 06.30'da askerlerin koşmaya başladığını fark ettiğini dile getirdi.

Telaşla kendilerinin başında ve çevrede bulunan 20-30 askerin Kuleli Askeri Lisesi'ne kaçtığını anlatan Öner, kendilerini tutan ve Çengelköy'ü kontrol altına almaya çalıştığını ifade eden Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı'yı gördüğünü belirterek, "Koşuyordu. O da panik içerisindeydi. Telefonla konuşuyordu. Koyu renk bir cipe binerek, Beykoz tarafına doğru kaçtı. Cipte birkaç kişi daha vardı. Kaçan komutanın o olduğunu ise yakalandıktan sonra internet sitelerinden öğrendim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar