"Damla Projesi" Edirne'de devam ediyor

- Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi kapsamında 22 ülkeden 40 öğrenci Edirne'ye geldi

Google Haberlere Abone ol
"Damla Projesi" Edirne'de devam ediyor

EDİRNE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Projesi" kapsamında 22 ülkeden 40 üniversite öğrencisi, Edirne'de ziyaretlerine devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin zor zamanlarında, matem havasında bu proje ile gönüller inşa etmeye devam ettiklerini söyledi.

Projenin insana dokunuş, medeniyetin insanlığa bakışını anlatmaya yönelik bir çalışma olduğunu anlatan Ayvazoğlu, yaşanan kötü olayların bu tip projelerin ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını ifade etti.

Ayvazoğlu, 193 ülkeyle çalıştıklarını belirterek, "Dünyanın farklı ülkelerinden ahlak ve ilim seviyesi yüksek arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Şu an Selimiye Camisi'nde Kur'an kursuna gelen çocuklarla bir araya geldik. Huzurevini ziyaret ettik. Aklımız, ülkemizdeki darbe girişiminde olsa da biz yavrularımızla beraber sevgi tohumları ekmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Proje gönüllülerinden İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Etiyopyalı Mülki Sanyare, proje sayesinde Türkiye'nin insanlığa neler kattığını daha iyi gördüğünü ve çok mutlu olduğunu anlattı.

Sanyare, "Çocuklarla bir araya geldik. Huzurevini ziyaret ettik. Birçok farklı şehri gezdik. Sevgi ve yardımlaşmanın anlamını öğreniyoruz. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında kentte gelen 40 öğrenci Selimiye Camisi'nde Kur'an kursuna gelen çocukları ziyaret etti. Çocuklarla bir araya gelen öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirdi.

- Damla Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Damla Projesi" kapsamında 15-24 Temmuz tarihlerinde Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de Çin, Doğu Türkistan, Etiyopya, Hindistan, Kazakistan, Mısır, Pakistan, Romanya, Sudan, Suriye ve Ürdün'den gelen öğrenciler, huzurevi ve rehabilitasyon merkezini ziyaret edecek, köylerde Kur'an Kursu öğrencileri ile bir araya gelecek. Kuşyemliği yapma etkinliği, mezarlık-çevre temizliği, köy okulu boyama, çocuklarla etkinlikler ve akşamları dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirecek.

21'i Türk, 19'i yabancı olmak üzere 40 üniversite öğrencisinin katıldığı proje, gençlerin aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmaları amacıyla 10 gün sürecek.

Tekirdağ programı sonrasında Edirne'de devam edecek olan projeye katılan gençler, Kırklareli'de de çeşitli gönüllü faaliyetlerde bulunacak.

Yorumlar