Dağılmayı önlemek için yalana başvuruyorlar

- Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'nın içine girdiği sıkıntılı dönem, teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansıdı - Örgüt üyelerinin, moral vermek ve dağılmanın önüne geçmek için yalana başvurdukları, olmayan eylemleri yapılmış gibi göstermeye çalıştıkları tespit edildi - Tunceli ve Bitlis bölgelerindeki teröristlerin, mayıs ayında yaptıkları telsiz görüşmelerinde Kandil'e, "30 güvenlik görevlisinin şehit edildiği" konusunda rapor ilettiği ancak söz konusu dönemde güvenlik güçlerinin verdiği şehit sayısının bir olduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Dağılmayı önlemek için yalana başvuruyorlar

ANKARA (AA) - Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'nın içine girdiği sıkıntılı dönem, teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansıdı. Örgüt üyelerinin moral vermek, dağılmanın önüne geçmek için yalana başvurdukları, olmayan eylemleri yapılmış gibi göstermeye çalıştıkları tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonlarda büyük kayıplar yaşayan terör örgütü PKK'da kırsaldaki teröristler, zayiatlar nedeniyle sözde lider kadrosuna hesap veremez duruma geldi.

Terör örgütünün yaşadığı sıkıntılı süreç, kırsaldaki teröristlerle Kandil arasındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı. Örgüt üyelerinin, moral vermek ve dağılmanın önüne geçmek için yalana başvurdukları, olmayan eylemleri yapılmış gibi gösterdikleri tespit edildi.

Tunceli ve Bitlis bölgelerindeki teröristlerin, geçen ay yaptıkları telsiz görüşmelerinde Kandil'e, "30 güvenlik görevlisinin şehit edildiği" konusunda rapor ilettiği ancak söz konusu dönemde güvenlik güçlerinin verdiği şehit sayısının bir olduğu belirtildi.

Kandil tarafından sürekli eleştirilen kırsaldaki terörist grupların, abartılı sayılar ve yalan haberlerle hem Kandil nezdinde kendilerini aklamaya çalıştıkları hem de hala etkili oldukları imajı oluşturarak örgüte moral vermeye ve dağılmanın önüne geçmeye çalıştıkları bildirildi.

- Yaptıkları infazı TSK'ya "yıkmaya" çalıştılar

Öte yandan, Tunceli'de örgüt içinde infaz edilen 3 teröristin cesetleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen operasyonla ortaya çıkarıldı. İnfaz ettikleri teröristlerin aileleri ile örgütteki tepkiden çekinen teröristlerin, suçu güvenlik güçlerinin üzerine atmaya çalıştıkları belirlendi.

Konuya ilişkin bölücü terör örgütünün sözde Erzurum eyaleti sorumlusu, "Peri" kod adlı teröristle "Hevidar" kod adlı sözde orta saha kadın sorumlusu arasındaki telsiz görüşmelerinde, infaz edilen 3 örgüt mensubunun, örgütten kaçıp güvenlik güçlerine sığınan bir terörist tarafından öldürüldüğü yalanının yayılmasını istedikleri tespit edildi.

Bir diğer telsiz görüşmesinde ise sözde Erzurum eyaleti sorumlusu ile "Rojhat" kod adlı sözde kuzey alan sorumlusunun, ölümlerin güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda olduğunu açıklamaya karar verdikleri belirlendi.

Güvenlik güçlerince, söz konusu 3 teröristin, sözde eyalet sorumlusu, "İsa" kod adlı İsa Teres'in talimatıyla "Şerzan" kod adlı örgüt mensubu tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

Yorumlar