Dağcılar şehide saygı için tırmandı

- Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu üyeleri, şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek'in anısına Küpe Dağı'na tırmandı - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Büyükkafalı: "Etkinliğe katılan doğaseverlerimiz, terörü lanetlemek için siyah kıyafetler giydi ve omuzlarında Türk bayrağı taşıdı. Küpe Dağı Yaylası'nda taşlarla şehidimizin ismini yazdık. Yanımızdaki dev Türk bayrağını da şehidimiz için açtık"

Google Haberlere Abone ol
Dağcılar şehide saygı için tırmandı

KONYA (AA) - Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Küpe Dağı'na, şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek'e saygı ve teröre tepki için tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, topluluk olarak Küpe Dağı'na yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Her yıl bu bölgede tırmanış gerçekleştirdiklerini belirten Büyükkafalı, "Bu kez yürüyüşümüzü, Nusaybin'deki operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek anısına gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan doğaseverlerimiz, terörü lanetlemek için siyah kıyafetler giydi ve omuzlarında Türk bayrağı taşıdı. Küpe Dağı Yaylası'nda taşlarla şehidimizin ismini yazdık. Yanımızdaki dev Türk bayrağını da şehidimiz için açtık." diye konuştu.

Mustafa Büyükkafalı, 15 kilometrelik parkuru 5,5 saatte tamamladıklarını da ifade etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek, Beyşehir ilçesinde defnedilmişti.

Yorumlar