Dağcılar, Erciyes'in zirvesi için buluştu

- Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Erciyes Dağı zirve tırmanışı için 50 dağcı ve çok sayıda doğasever Sütdonduran Yaylası'nda bir araya geldi - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: "Federasyon olarak bugün 81 ilde, 3 branşta, yaklaşık 40 bin dağcımız var"

Google Haberlere Abone ol
Dağcılar, Erciyes'in zirvesi için buluştu


KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin birçok yerinden gelen 50 dağcı, 3 bin 917 metre yükseklikteki Erciyes Dağı'na tırmandı.

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından bu yıl 22'ncisi organize edilen zirve tırmanışı için 50 dağcı ve doğayla baş başa iki gün geçirmek isteyen yüzlerce doğasever, 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası'ndaki kamp yerinde toplandı.

Etkinliğe katılan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, burada yaptığı açıklamada, dağcılığın riskli sporlar arasında olduğunu söyledi.

Federasyonun kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 40 dağcının hayatını kaybettiğini belirten Karaca, "Kazada yaşamlarını yitiren dağcı kardeşlerimizi şükranla anıyoruz. Kazaları önlemenin en etkili yolu bu sporun tekniğini öğretebilmektir. Federasyon olarak bugün 81 ilde, 3 branşta, yaklaşık 40 bin dağcımız var. Yurt içi ve yurt dışında yaptığımız tırmanışlarla dağcılık sporunu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz." dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de, Erciyes zirve tırmanışı ve Sütdonduran kampına sporcuların yanı sıra doğa tutkunlarının da yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Erciyes Dağı'nın kondisyon gerektiren bir parkur olduğuna dikkati çeken Ekici, "Zirveye çıkmak isteyen sporcuların mutlaka bunun eğitimini alması gerekir. Geçen yıl elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Ayşe Erdem'i ve Niğde'de geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu antrenörü Özgür Bodur'u rahmetle anıyorum. Rabbim kazasız belasız bir zirve tırmanışı nasip etsin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından zirve tırmanışına katılacak sporcular ile teknik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda HADAK Şube Sorumlusu Ahmet Duran tarafından Erciyes Dağı tırmanış rotası ve uyulması gereken kurallar hakkında sporculara bilgi verildi.

Doğaseverler kamp yerinde kalırken, dağcılar hazırlıkların ardından 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmandı.

Etkinliğe, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan da katıldı.

Yorumlar