DAEŞ'ten Musul'da çanak anten baskını

NİNOVA (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altında tuttuğu Musul kentinde ev ve dükkanlara baskın düzenleyerek uydu alıcısı ve çanak anten araması...

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'ten Musul'da çanak anten baskını

NİNOVA (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altında tuttuğu Musul kentinde ev ve dükkanlara baskın düzenleyerek uydu alıcısı ve çanak anten araması yaptığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ militanları Musul'un Es-Sea, Bab et-Tub, Ed-Dendan, El-Cevsak, Ed-Devvase, Vadi Hacer, Eş-Şırta, El-Mecmuatu es-Sekafiyye, El-Misak, Ed-Dubbat ve El-Kahir mahallelerinde ev ve dükkanlara gece baskın düzenleyerek arama yaptı.

Irak ordusu ile uluslararası koalisyonun planladığı Musul operasyonu öncesi gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 saat süren aramada militanların ele geçirdiği uydu alıcıları ve çanak antenleri imha ettiği, vatandaşların cep telefonları ve silahlarına da el koyduğu belirtildi.

Militanların ayrıca, arama yapmak için eve girmelerine karşı çıkan bazı gençleri alıkoyduğu kaydedildi.

DAEŞ, uydu alıcılarını imha edip telefonlara el koyarak halkın, Musul'u kurtarma operasyonuyla ilgili gelişmelerden haberdar olmasını engellemek istiyor.

Irak güçleri, iki yıldan uzun süredir DAEŞ'in kontrolünde bulunan Musul'u kurtarmak için geçen mayıs ayından bu yana kent çevresinde yığınak yapıyor. Hükümet, 2016 sona ermeden Musul'u DAEŞ'ten kurtarmayı planlıyor.

Yorumlar