DAEŞ'li 45 terörist etkisiz hale getirildi

- Halep'in kuzeyinde atış hazırlığı içinde olduğu belirlenen DAEŞ terör örgütü hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu 45 terörist etkisiz hale getirildi - Muhaliflerin devam eden saldırılarında, DAEŞ kontrolündeki Yahmul ve Cariz bölgelerini ele geçirdiği bildirildi

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'li 45 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Halep'in kuzeyinde atış hazırlığı içinde olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu 45 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, keşif gözetleme vasıtaları ile Suriye'nin Halep kenti kuzeyinde atış hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen DAEŞ hedefleri tespit edildi.

Söz konusu hedeflere, TSK’ya ait Fırtına obüsleri ÇNRA bataryaları ile topçu atışları yapılırken, koalisyon güçleri de tarafından da hava harekatı düzenlendi. Operasyon sonucu Dudiyan, Cakka, Cariz, Baragidah, Kafrah, Kara Köprü ve Yahmul bölgelerinde toplam 45 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, 5 DAEŞ savunma mevzisi ve bir havan silahı da imha edildi.

Muhaliflerin devam eden saldırıları sonucu, DAEŞ kontrolündeki Yahmul ve Cariz bölgeleri muhalifler tarafından ele geçirildi.


Yorumlar