DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

- BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: "Suriye'de DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadele uluslararası toplumun önceliğidir"

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, Suriye'de DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin uluslararası toplumun önceliği olduğunu vurguladı.

Dujarric, basın brifinginde gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, operasyonu yakından takip ettiklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin bir çok kararda DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadeleye vurgu yaptığını hatırlatan Stephane Dujarric, "Suriye'de DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadele uluslararası toplumun önceliğidir." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, DAEŞ'in Türkiye'ye yönelik saldırılarını kınadığını da vurgulayan Dujarric, "BM, tüm taraflara uluslararası norm ve prensiplere saygı gösterme ve her ne koşulda olursa olsun sivilleri ve sivil altyapıyı koruma çağrısı yapar." diye konuştu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, BM'nin Suriye'deki bir diğer önceliğinin de başta Halep olmak üzere bölgede en az 48 saat ateşkes sağlanarak, sivil halka insani yardım ulaştırılması olduğunu da vurguladı.

Yorumlar