DAEŞ üyesi iki canlı bombanın yargılanması

- Başkentte yılbaşı gecesi bombalı eylem yapmayı planlarken yakalanan terör örgütü DAEŞ üyesi iki "canlı bomba"nın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ üyesi iki canlı bombanın yargılanması

ANKARA (AA) - Başkentte yılbaşı gecesi bombalı eylem yapmayı planlayan terör örgütü DAEŞ üyesi iki canlı bombanın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Musa Canöz ile Adnan Yıldırım, tutuksuz sanık Zafer Altan ve Canöz'ün avukatı katıldı.

Sanık Canöz'ün avukatı, olay yerinde ele geçirilen maddelerin, patlayıcı madde olup olmadıklarının tespit edilmesi için yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

Savcı Umut Sadak, dava dosyasında Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış bilirkişi raporu olduğu için talebin reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep eden Savcı Sadak, gelecek celse mütalaasını vermek için dosyanın kendisini iletilmesini istedi.

Bomba yapmayı bilmediğini ileri süren sanık Yıldırım, beraatini talep etti.

Sanık Canöz ise "Terör örgütüne üye değilim. Türkiye'ye dönmek ve ellerinden kaçmak için mecbur kaldım. Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme, bilirkişi talebinin reddine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıkların "terör örgütü üyesi olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar