DAEŞ mensubu canlı bomba etkisiz hale getirildi

- Suriye sınırında etkisiz hale getirilen 2 DAEŞ üyesinden birinin, istihbarat raporlarında Ankara ya da Adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı belirtilen Muhammed Arab olduğu tespit edildi

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ mensubu canlı bomba etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Suriye sınırında etkisiz hale getirilen 2 DAEŞ üyesi teröristten birinin, Ankara ya da Adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı istihbarat raporlarına yansıyan Muhammed Arab olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 25 Haziran'da Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 2 kişi, ikazlara uymayarak kaçmaya çalışmaları üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Daha sonra yapılan incelemede 2 kişinin Suriyeli olduğu ve DAEŞ yanlısı "Ebu Ali" kod adlı Mustafa Demir ile irtibatları bulunduğu anlaşıldı.

Etkisiz hale getirilen kişilerden birinin, istihbarat raporlarında Ankara ya da Adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı bildirilen Muhammed Arab, diğer teröristin ise Muhanad Khalad olduğu belirlendi.

Muhammed Arab'ın üzerinde 21 Haziran'da Şam'dan Kamışlı'ya uçakla geldiğini gösteren bilet bulundu.

Yorumlar