'DAEŞ ile mücadele eden komutanın ipi başkalarının elindeymiş'

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: - "(TSK'dan ihraç edilen eski tuğgeneral ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Soysal) Tugay komutanı olmadan önce de Karkamış'ta yıllarca sınırı korudu. Biz kimlere sınırı emanet etmişiz. DAEŞ ile mücadele eden, bunun için görevlendirilen komutanın ipi başkalarının elindeymiş. Bu işin bu kadar uzamasının, bu kadar acılı geçmesinin nedeninin de bu hainler olduğu ortaya çıktı" - "Soysal önceki gün Hatay'a gitmiş. Oradaki komutanla görüşmüş, planlama yapılmış. Kendilerine uymayacak personeli zorunlu izne çıkarmış. Kahramanmaraş'taki komutanı İstanbul'a görevlendirilmiş. Kilis'i aramış 'Ben sizin sıkı yönetim komutanınızım' demiş.Tabii bunları o an bilmiyorduk sonradan taşlar yerine oturunca öğrendik" - "Tek istedikleri şey zayıf, istedikleri yere çekilen bir Türkiye. Ne lider buna müsait ne de milletin dokusu ve genetiği"

Google Haberlere Abone ol
'DAEŞ ile mücadele eden komutanın ipi başkalarının elindeymiş'

GAZİANTEP (AA) - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski tuğgeneral ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın bu görevi öncesi Karkamış'ta yıllarca sınırı koruduğunu anımsatarak, "Biz kimlere sınırı emanet etmişiz. DAEŞ ile mücadele eden, bunun için görevlendirilen komutanın ipi başkalarının elindeymiş. Bu işin bu kadar uzamasının, bu kadar acılı geçmesinin nedeninin de bu hainler olduğu ortaya çıktı." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen düşündüğünde hala tüylerinin ürperdiğini söyledi.

Günler geçtikçe, taşlar yerine oturdukça hainliğin büyüklüğü, planın boyutunun daha iyi ortaya çıktığını belirten Şahin, "O gün geçirdiğimiz uzun karanlık gecenin Türkiye, Türk milletinin kaderi ve çocuklarımızın geleceği için ne kadar önemli bir gece olduğunu, darbe yapmak isteyen o ruhun ne kadar karanlık olduğunu, Cumhurbaşkanımızın o cesaretiyle ne kadar büyük bir oyunun, tuzağın bozulduğunu daha iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin olduğu gün İstanbul'da bulunduğunu, durum ortaya çıkınca Gaziantep'teki ekibiyle görüştüğünü anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile ilgili bilgiler geldi. Daha önceki gün 5 saat birlikte çalışmıştık. Arkadaşlar aradığında 'sınırda olduğunu ne zaman geleceğinin belli olmadığını' söylüyormuş. Karargaha geldiğinde ise verilen talimata uymak zorunda olduğunu söylemiş. Verilen talimat belli zaten. Kendisinin sıkı yönetim komutanı olduğu görülüyor. Belgeler geldiğinde Gaziantep ve Kilis'in sıkı yönetim komutanının kendisi olduğunu gördük. Onun üzerine valimizi aradım ve durumu bildirdim. Kendisi zaten bir türlü valiliğe gelemedi. Jandarma komutanımız valilikten hiç ayrılmadı."

Bu süreçte belediye bünyesindeki tüm iş makinelerini, otobüs ve minibüsleri tugayın önüne gönderdiklerini, sosyal medya üzerinden de halkı tugaya ve Demokrasi Meydanı'na yönlendirdiklerini anımsatan Şahin, TSK ile ilişiği kesilen eski tuğgeneral Soysal'ın bundan rahatsız olunca sürekli kendisini aradığını ancak niyetini ve durumu bildiği için telefonları açmadığını anlattı.

- "Kendilerine karşı gelecek personeli zorunlu izine çıkarmış"

Soysal'ın, eşini de telefonla aradığını belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim 'Komutan beni arayıp duruyor' dedi. Ben de 'Açma bu adam hain. Neden aradığı belli. Kendine göre bizi kandırmaya çalışacak' dedim. Bizim duruşumuz belli, net. Orada gerekli önlemleri alarak 2 milyonun hakkını, hukukunu korumak zorundayız. Ne zaman darbenin geri döndüğünü, Sayın Cumhurbaşkanımızın hakimiyeti sağladığını, elinde tuttuğunu, milletin sokaklara döküldüğünü gördü, Genelkurmay Başkanlığındaki komutanların televizyonlara çıktığı, oyunun bozulduğu noktanın ardından Tuğgeneral Soysal dönüp beni aradı. 'Emrinizdeyim' dedi. Ama gece 2,5 - 3 civarıydı. Darbe gerçekleşseydi sıkı yönetim komutanı olacaktı. Daha sonra aldığımız bilgiye göre, önceki gün Hatay'a gitmiş. Oradaki komutanla görüşmüş, planlama yapılmış. Kendilerine uymayacak personeli zorunlu izne çıkarmış. Kahramanmaraş'taki komutanı İstanbul'a görevlendirilmiş. Kilis'i aramış 'Ben sizin sıkıyönetim komutanınızım' demiş.Tabii bunları o an bilmiyorduk. Sonradan taşlar yerine oturunca öğrendik. Kendisinin işin göbeğinde olduğunu, kendine göre bizim tarafı idare ederek darbenin gerçekleşmesini beklediğini çok net şekilde anlamış olduk. Zaten adalet mekanizması çalıştı. Son kararnameyle TSK'dan ihraç edildi ve tutuklandı."

Yıllarca beraber çalıştığı bir insanın hain çıkmasının çok acı olduğunu dile getiren Şahin, "Kendisi tugay komutanı olmadan önce de Karkamış'ta yıllarca sınırı korudu. Biz kimlere sınırı emanet etmişiz. DAEŞ ile mücadele eden, bunun için görevlendirilen komutanın ipi başkalarının elindeymiş. Bu işin bu kadar uzamasının, bu kadar acılı geçmesinin nedeninin de bu hainler olduğu ortaya çıktı. Ben inanıyorum ki bu temizlik yapıldıktan sonra PKK ile DAEŞ ile mücadelede de sınır güvenliğinde de yeni bir dönem başlayacak." diye konuştu.

- "1 saat içinde 2 milyon kişi meydanlara aktı"

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep gibi ticaret ve sanayi şehirlerinde insanları mitinglerde bir araya getirmenin zorluğuna işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısının ardından 2 milyon insanın Demokrasi Meydanı'na adeta aktığını vurguladı.

O gece kucağına bebeğini alan kadınlar, engelliler, gençler, yaşlıların, tüm Gaziantep'in seçilmiş hükümetine, Cumhurbaşkanı'na, milletine, devletine nasıl sahip çıktığını gördüğünü aktaran Şahin, "Bana gelen bilgiye göre şu ana kadar yaptığımız en büyük mitingde toplanan kalabalığın 4 katı kadar insanın Demokrasi Meydanı'nı doldurduğu yönünde. 1 saat içinde 2 milyonun ayaklandığı, herkesin meydana gelerek 'Biz buradayız, bu şehrin sahibiyiz' dediği an oyunun bozulduğu andı. Onuruna, namusuna, şerefine ve milli iradeye sahip çıkan bu toplum, 100 yıl önce dünyanın en büyük ordularına karşı da büyük bir mücadele verdi. 6 bin 613 şehitle gazi oldu bu bölge. Aynı ruhla devam ettiğini, hele gençlerin bu şuurda olduğunu görünce insanın geleceğe olan umudu, güveni artıyor. Kadınlar ve gençler darbenin kahramanları." diye konuştu.

- "15 Temmuz onların yıkım tarihiydi"

FETÖ'nün bir infaz listesi olduğu ve o listede kendisinin de adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine, oyunun çok büyük olduğunu ve tehlikenin geçmediğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Adamlar çok farklı bir şekilde bölgeyi kontrol altına alan, Türkiye'yi Suriyeleştiren, Mısırlaştıran, Ortadoğu'yu tamamen istediği şekilde dizayn eden bir anlayışta. Tek istedikleri şey zayıf, istedikleri yere çekilen bir Türkiye. Ne lider buna müsait ne de milletin dokusu ve genetiği. Gezide, 17-25 Aralık'ta bunu yapmak istediler, olmadı. Çok farklı oyunlarla hep aynı noktaya varmak istiyorlar ama bu bir türlü olmuyor. 15 Temmuz onların yıkım tarihiydi. Artık bu millete silahla bir darbe yapılamayacağını, her 10 yılda bir demokrasinin kesintiye uğratılamayacağını, bunda yeterince bedel ödendiğini, buranın bir Mısır olmadığını, demokrasinin özümsendiğini, hangi partiden olursa olsun ortak değerler üzerinde bir ve beraber olunabileceğini gösteren büyük bir kaynaşma yaşandı. Büyük bir oyun bozuldu."

Şahin, terörist başı Fetullah Gülen'in son verdiği demeçlerde hala halkı küçük görmeye devam ettiğini, cümlelerinin içinde büyük tehditlerini sürdüğünü dile getirerek, onların tehdit listesinde bulunmalarının, ne kadar doğru bir yerde durduklarının kanıtı olduğunu söyledi.

Hak ve halk yolundaki duruşlarının, FETÖ'yü rahatsız ettiğini belirten Şahin, "Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Eğer o listedeysek, o listede olmaya devam edeceğiz çünkü onlar yok olana kadar milli mücadele devam edecek. Bu bir ikinci Kurtuluş Savaşı. Bunun artçıları olacak, yan etkileri olacak. Bir nesil belki bununla mücadele edecek. Ben darbe gördüm, benim çocuğum darbe gördü ama torunum darbe görmeyecek. Bunun bedelini hep birlikte ödeyeceğiz." dedi.

Yorumlar