Cumhuriyet avukatları tutukluluğa itiraz edecek

Cumhuriyet gazetesine destek vermek için İstanbul Adliyesi'nde toplanan bir grup avukat, açıklama yapmak üzere gazetenin Şişli'deki binasına yürüdü

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet avukatları tutukluluğa itiraz edecek
"PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yönetici ve yazarlarından oluşan 10 kişinin tutuklandığı Cumhuriyet gazetesine destek vermek için İstanbul Adliyesi'nde toplanan bir grup avukat, açıklama yapmak üzere gazetenin Şişli'deki binasına yürüdü.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, adaleti simgeleyen Themis heykellerinin bulunduğu alanda toplanan yüze yakın avukata, Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısı dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan gazetenin avukatlarından Bahri Belen, gazeteciler ile avukatların dayanıksız ithamlarla tutuklandığını ve tutuklamaların savunma örgütlerini susturma amacı taşıdığını öne sürdü.

Bununla ilgili hukuki mücadelelerini her yerde ve her zaman göstereceklerini aktaran Belen, "Çünkü bu hukuk mücadelesi aynı zamanda özgürlük mücadelesi ve demokrasi mücadelesi. Belki bu hukuk ve demokrasi mücadelesinin bütünleşmesi, genişlemesi, Türkiye'de özgürlükler açısından, gelişen baskı rejiminin belki de kendisini bir kere daha değerlendirip durumu değiştirme şansı elde etmesi açısından önemli olacaktır. Çünkü şu anda bizim elimizdeki tek silah hukuk mücadelesidir." dedi.

Destek amacıyla müvekkilleri Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasına doğru yürüyüş yapacaklarını ancak yürüyüş esnasında slogan atmayacaklarını belirten Belen, hazırladıkları tutukluluğa itiraz dilekçesini nöbetçi hakimliğe sunacaklarını da ifade etti.

Cübbeli ve ellerinde Cumhuriyet gazetesi bulunan avukatlar daha sonra adliyenin C Kapısı'ndan çıkarak, gazetenin bulunduğu Şişli'ye doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin yöneticileri, yazarlar ve avukatların da bulunduğu 10 şüphelinin "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

Yorumlar