Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne saldırı güvenlik kameralarına yansıdı

- FETÖ'nün darbe girişiminde hedef alınan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yapılan saldırı ve vatandaşların darbecilere geçit vermemesi güvenlik kameralarına yansıdı - Görüntülerde, helikopterlerden vatandaşların bulunduğu alana patlayıcı madde atılması ve Külliye'ye ateş açılması dikkati çekiyor - Vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek, tartaklanan darbeci bir yüzbaşı, Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından bir araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılıyor

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne saldırı güvenlik kameralarına yansıdı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da giriştiği darbe teşebbüsünde hedef aldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ve darbeyi engellemek isteyen vatandaşlara yapılan saldırı, güvenlik kameralarına da yansıdı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, TOBB Üniversitesi'nin bulunduğu kavşaktan gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ile Külliye'nin 1 nolu kapısının önünde buluşuyor.

Görüntülerde, tankların ve zırhlı araçların geçişini engellemek için Külliye'ye çıkan yollara getirilen kamyonların vatandaşlar tarafından aranması, jandarma istikametinden gelen askeri bir zırhlı personel taşıyıcının olay yerinden geçmesi ve bunun üzerine vatandaşların zırhlı araçların geçişini engelleyerek yolu kapatması yer alıyor.

Protokol kapısına ve önünde bekleyen TOMA'ya helikopterden ateş açılması kameralarca tespit edilirken, vatandaşların protokol kapısının önüne gelerek, kendilerini siper etmesi dikkati çekiyor.

Desteğe gelen vatandaşların bulunduğu alana helikopterden patlayıcı madde atılması ve yaralanan vatandaşlara yapılan müdahale kameralarca görüntüleniyor.

Protokol kapısı önüne gelen vatandaşlar, yanlarındaki dev Türk bayrağını açarken, 3 nolu kapı da dev bayraklar taşıyan vatandaşlar tarafından tutuluyor.

Darbecilerin saldırı amacıyla kullandığı helikopterden Külliye'ye çıkan yolları kontrol eden zırhlı polis aracına ve Külliye'ye ateş açılması da güvenlik kameralarına yansıyor. Bir başka görüntüde de helikopterden ana binaya ateş açıldığı görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin güneydoğu tarafını kapsayan kameraların görüş açısına ise yükselen dumanlar ve helikopterler yansıyor.

Darbe girişiminde bulunan bir yüzbaşının vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek, tartaklanması üzerine Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri yüzbaşıyı bir araca bindirerek, olay yerinden uzaklaştırıyor.

Etkisiz hale getirilen askerler, vatandaşların tepkileri eşliğinde gözaltına alınıyor.


Yorumlar