Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Hani 'şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat bulamıyor' derler ya, bizi işte bu duruma düşürmek istediler. Hamdolsun, biz şeytanı da taşladık tavafımızı da yaptık" - "Yaptığımız yatırımlar ve getirdiğimiz hizmetlerle ülkemizi büyütürken, bu başarıları elbette dikensiz gül bahçesinde dolaşır gibi elde etmedik, çok çileler çektik, çok sıkıntılar yaşadık. Hala çekiyoruz. Bakın şu anda Afrin, daha önce Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların hepsinin bir bedeli var. Siz zannediyor musunuz dünya Türkiye'ye yardım ediyor? Hayır. Bunların hepsi cambaz" - "Muhtarlarımızla her fırsatta birlikte olmaya önem veriyoruz. Sizlerden aldığımız ilhamla, sinyalle ve moralle ülkemizin meselelerinin çözümü için gece gündüz çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hani 'şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat bulamıyor' derler ya, bizi işte bu duruma düşürmek istediler. Hamdolsun, biz şeytanı da taşladık tavafımızı da yaptık." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı'nda, Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Erzincan, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Samsun, Sinop, Sivas, Yozgat ve Zonguldak'tan gelen muhtarlara hitap etti.

Siyasete başladıkları günden bu yana her işlerini milletle istişare ederek yürüttüklerini belirten Erdoğan, bugün de tüm kritik hususlarda önce milletin ne istediğine, beklediğine bakarak hareket ettiklerini söyledi.

Erdoğan, muhtarları mahallelerin sözcüsü, temsilcisi, ortak aklı ve vicdanı olarak gördüklerine işaret ederek, "Muhtarlarımızla her fırsatta birlikte olmaya işte bunun için önem veriyoruz. Sizlerden aldığımız ilhamla, sinyalle ve moralle ülkemizin meselelerinin çözümü için gece gündüz çalışıyoruz. İşte bu anlayışla 2002'den beri Türkiye'yi bir baştan bir başa okullarla, hastanelerle, yollarla, tünellerle, havalimanlarıyla, barajlarla, parklarla, toplu konutlarla donatıyoruz." diye konuştu.

İşte bu anlayışla "Türkiye'de tek bir vatandaşın dahi yiyeceği, giyeceği, yakacağı, yuvası olmadığı için boynu büyük kalmasın" diye mücadele ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bu anlayışla gençlere spor yapacakları tesisler, eğitimlerini sürdürecekleri okullar, öğrenimleri boyunca kalacakları yurtlar inşa ettiklerini söyledi.

Erdoğan, toprakların üstünü tarımla, altını madencilikle değerlendirmek, orman varlığını artırmak, su kaynakları ve denizleri korumak için aynı şekilde uğraştıklarını belirtti. "Fabrikalarda çarklar durmasın, atölyelerde zanaatkarların üretimleri aksamasın, ticaret erbabının tezgahı boş kalmasın" diye var güçleriyle gayret gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 yılda ülkemizi 4 kata yakın büyüterek bu çabalarımızın meyvesini aldık. Bugün ülkemiz milli gelirinin büyüklüğü bakımından dünyada 17'nci, satın alma paritesine göre 13'üncü sıradadır. Hedefimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir. Bunun için yeniden 2-2,5 katlık bir büyümeyi sağlamamız gerekiyor.

Yaptığımız yatırımlar ve getirdiğimiz hizmetlerle ülkemizi büyütürken, bu başarıları elbette dikensiz gül bahçesinde dolaşır gibi elde etmedik, çok çileler çektik, çok sıkıntılar yaşadık. Hala çekiyoruz. Bakın şu anda Afrin, daha önce Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların hepsinin bir bedeli var. Siz zannediyor musunuz dünya Türkiye'ye yardım ediyor? Hayır. Bunların hepsi cambaz. Bütün imkanlarımız, güçlerimiz milletimizindir. Bu güçle sizlerden aldığımız ilhamla, kaynakla kendi kasamızla, kesemizle bu yola çıktık, bu yolda devam ediyoruz."

- "Biz şeytanı da taşladık tavafımızı da yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, attıkları her adımla engeller ve tuzaklarla karşı karşıya kaldıklarını, Allah'ın yardımı ve milletin desteğiyle bunların üstesinden geldiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Hani 'Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat bulamıyor' derler ya, bizi işte bu duruma düşürmek istediler. Hamdolsun, biz şeytanı da taşladık tavafımızı da yaptık. Bir başka ifadeyle hem karşımıza çıkartılan engelleri, kurulan tuzakları birer birer aştık hem de milletimize söz verdiğimiz hizmetleri birer birer hayata geçirdik. Dört temel üzerinde Türkiye'yi büyüteceğiz; eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bunun üzerine ulaşımı, enerjiyi, tarımı inşa ettik. Ve şahsiyetli, haysiyetli bir dış politikayı da sürdürdük, sürdürüyoruz. Demokrasimize sahip çıkarken emniyetten, kalkınmadan asla taviz vermedik. Dünyada bu ikisini birden başarabilen pek az ülke vardır."

Kalkınma konusunda neler yapıldığına dair örnekler veren Erdoğan, eğitimde 282 bin yeni derslik yapıldığını, 584 bin yeni öğretmen atadıklarını, 110 yeni üniversite kurduklarını, 53 bin yeni öğretim üyesi kazandırdıklarını, yüksek öğrenim yurtlarına 630 bin yatak ilave ettiklerini anlattı.

Erdoğan, lisanslı sporcu sayısını 278 binden 8 milyon 193 bine yükselttiklerini, 3 bin 500 yeni spor tesisi yaptıklarını anımsatarak, internette ve mobil telefonda ülkenin tamamına hizmet verilebilmesini sağlayacak altyapıyı kurduklarını ifade etti.

Sağlıkta 3 bin yeni tesisi ülkeye kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi de şehir hastanelerimizi devreye alıyoruz. Bu yıl 5 şehir hastanemizi, önümüzdeki yıl 7 şehir hastanemizi inşallah hizmete açıyoruz." dedi.

- "Pek çok yere ulaşan hızlı tren hattına sahip olacağız"

Erdoğan, ulaşım alanındaki yatırımlara da değinerek, 16 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol, 258 tünel, yüksek hızlı tren hatları inşa ettiklerini bildirdi. Erdoğan, "Şu anda Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul yüksek hızlı trenden istifade ediyor. Yakında Yozgat, Sivas, Bursa, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak, İzmir, Karaman, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep başta olmak üzere ülkemizin pek çok yerine ulaşan bir hızlı tren hattına sahip olacağız." ifadesini kullandı.

Sadece belirli bir kesimin faydalanabildiği havayolunu halkın yolu haline getirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Şu anda eskiden lüks otobüs fiyatına şimdi uçakla istediğin yere gidiyorsun. Mevcut 26 havalimanımız vardı, buna 29 yeni havalimanı ilave ettik. Eskilerin altyapılarını ve kapasitelerini güçlendirdik. Bugün Türk Hava Yolları, dünyada en fazla noktaya uçuş yapan havayoludur." diye konuştu.

Erdoğan, mevcut 279 baraja 598 baraj, 105 hidroelektrik santrale 513 hidroelektrik santral, 31 içme suyu tesisine 193 tesis daha ilave ederek bu alanda da çok büyük hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

(Sürecek)

Yorumlar