Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti sürüyor

- FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan binlerce vatandaş, nöbet tutmaya devam ediyor - Şehitler için yatsı namazları sonrası Kur'an-ı Kerim okunuyor

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti sürüyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde nöbete devam eden, özellikle akşam saatlerinde sayıları artan vatandaşlar, namazlarını Millet Camisi'nde kılıyor.

Darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için yatsı namazlarının ardından Kur'an-ı Kerim okunuyor.

Ayrıca alanda mehter takımı tarafından gösteriler sunuluyor.

Demokrasi nöbetine 15 Temmuz'dan itibaren devam eden genç yaşlı, kadın erkek ve çocuk binlerce vatandaş, meydanları terk etmemek için evlerinden battaniye ve semaverlerini de yanlarında getiriyor. Geceyi aileleriyle geçiren çocuklar ise ilerleyen saatlerde demokrasi, milli birlik ve beraberlik sloganları eşliğinde sarındıkları battaniyelerle uyuyor.

Vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Kızılayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı tarafından ikramlarda bulunuluyor. Alanda kurulan stantlarda su, çorba, kumanya ve çay ikram edilerek, çocuklara oyuncaklar dağıtılıyor.

Demokrasi nöbetinin 12'nci gününde, alana kurulan platform üzerinden, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanların isimleri okundu. Vatandaşlar, her bir isim için "burada" diye yanıt verdi. Ayrıca alandan, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki demokrasi nöbeti tutulan meydanlara canlı yayın bağlantısı yapıldı.

Yorumlar