Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında tüm kurum çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor - Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yasal hak ve sorumlulukları bildirilerek, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğabilecek hukuki sonuçlar hakkında da bilgiler aktarılıyor - Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi kapsamında risk değerlendirme çalışmaları, çalışma ortamı gözetimi ve incelemeleri, psikolojik-fizyolojik sağlık gözetimi ve kişisel koruyucu donanım gibi çalışmalar devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, tüm kurum çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor. Bu kapsamda çalışanlara iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yasal hak ve sorumlulukları bildirilerek, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğabilecek hukuki sonuçlar hakkında da bilgiler aktarılıyor.

Çalışma hayatında bir milat niteliğinde olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesinde iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarını iyileştirmek amacıyla İnsan Kaynakları Başkanlığı bünyesinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi" ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kuruldu.

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkının, insanın en temel haklarından biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması gerekliliğini her fırsatta gündeme getiriyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, insanı merkeze alan bir anlayışla Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi kapsamında risk değerlendirme çalışmaları, çalışma ortamı gözetimi ve incelemeleri, psikolojik-fizyolojik sağlık gözetimi ve kişisel koruyucu donanım gibi çalışmalar devam ediyor.

Kanuni zorunluluk çerçevesinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, İnsan Kaynakları Başkanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında tüm kurum çalışanlarına veriliyor.

- Eğitimin kamu ve özel sektöre öncülük etmesi hedefleniyor

Böylelikle çalışanlara, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yasal hak ve sorumlulukları bildirilerek, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğabilecek hukuki sonuçlar hakkında da bilgiler veriliyor.

Bu eğitimlerde hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleriyle kişisel koruyucu donanım kullanımı gibi konular yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturarak ilgili mevzuatın uygulanması noktasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatılan bu çalışmanın tüm kamu ve özel sektöre öncülük etmesi ve Türkiye'de sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği bilincinin oluşturulması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar