- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanatçıları kabulü

- Sanatçı Orhan Gencebay: - "Telif hakları sayesinde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım. Çünkü telif hakları demek insan hakları demektir" - Sanatçı Göçer: - "Mevcut yasalardaki düzenlemelerle, müzik emekçilerinin hayat şartlarını düzeltebilecekleri imkanları yaratabilmeleri için desteklerini ve girişimlerini rica ettik. Sağ olsun bizi uzun uzun dinledi. Sorunlarımızı tek tek anlattık"

Google Haberlere Abone ol
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanatçıları kabulü

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Orhan Gencebay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini kabulüne ilişkin, "Telif hakları sayesinde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım. Çünkü telif hakları demek insan hakları demektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'nde basına kapalı olarak sanatçıları kabul etmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan sanatçı Orhan Gencebay, müzik meslek gruplarını temsilen 10 kişilik bir ekiple telif haklarıyla ilgili sorunları konuşmak üzere geldiklerini söyledi.

Gencebay, Türk sanatının korunmaya ve geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu ve burada da bir sanatçı olarak gerekeni yapmaya gayret ettiğini dile getirdi.

Telif haklarının son derece önemli bir hak alanı olduğuna dikkati çeken Gencebay, "Telif hakları sayesinde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım. Çünkü telif hakları demek insan hakları demektir. 'Telif hakları bizim can damarımız' diyoruz. Alınmadığı zaman, gereği gibi değerlendirilmediği zaman sanatımız mutlaka öksüz, eksik kalacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini son derece anlayışla karşıladığını aktaran Gencebay, "Sorunları aşa aşa, anlata anlata daha iyi yerlere varacağız. Gaye vatanımızın, ülkemizin çok daha iyi olmasıyla ilgilidir." dedi.


- "Desteklerini ve girişimlerini rica ettik"

Sanatçı Ferhat Göçer de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, geçerli olan yasaların düzenlenmesiyle ilgili taleplerini ilettiklerini kaydetti.

Hizmetin aksamaması adına süreklilik talebinde bulunduklarını anlatan Göçer, "Mevcut yasalardaki düzenlemelerle, müzik emekçilerinin hayat şartlarını düzeltebilecekleri imkanları yaratabilmeleri için desteklerini ve girişimlerini rica ettik. Sağ olsun bizi uzun uzun dinledi. Sorunlarımızı tek tek anlattık." ifadesini kullandı.

Avrupa Müzik Genel Müdürü Cengiz Erdem ise kabulde gerek sanatçılar gerek eser sahipleri gerekse yapımcıları temsilen yüzde yüz bir bütünlüğün var olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konulara vakıf olmasının kendisini şaşırttığını dile getiren Erdem, dünya standartlarında bir yasanın çok yakın zamanda çıkacağını umduklarını vurguladı.





Yorumlar