Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan liderlere bayram tebriği

- Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle Azerbaycan, Suudi Arabistan, Katar, Irak ve Bosna Hersek'in liderleriyle telefonla görüştü - BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, İstanbul'daki son terör saldırısını şiddetle kınadı, hayatlarını kaybeden masum siviller için Türk halkına taziyelerini iletti

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan liderlere bayram tebriği

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle Azerbaycan, Suudi Arabistan, Katar, Irak ve Bosna Hersek'in liderleriyle telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle dün bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve babası Emir Hamed bin Halife Al Sani, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile telefonla görüştü.

Görüştüğü liderlerin bayramını tebrik edip, hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, aynı zamanda Bağdat'taki terör saldırıları nedeniyle Irak Cumhurbaşkanı Masum'a, Suudi Arabistan'daki terör saldırıları nedeniyle de Kral Selman'a taziyelerini iletti.

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'dan Türkiye'ye taziye

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, İstanbul'daki son terör saldırısını şiddetle kınadığı, hayatlarını kaybeden masum siviller için Türk halkına taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif'in de İstanbul'daki saldırıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği bildirildi.

Yorumlar