Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere hitap etti

- Erdoğan: (1) - "Hayat günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü kesintisiz sürdüğüne göre valiliklerimizin hizmetlerinin de aynı esasa göre yürütülmesi gerekir. Valilerimizin de aynı anlayışla çalışması şarttır. Sizler devleti temsil ediyorsunuz ama sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Memurun sorumluluğu size karşıdır, sizin sorumluluğunuz ise bütünüyle millete karşıdır" - "Valiliklerimiz ve bağlı birimleri devletin, hükümetin o şehirdeki tutan eli, yürüyen ayağı, gören gözü, duyan kulağı, hisseden kalbi konumundadır. Şayet valiliklerimiz bu görevlerini hakkıyla yerine getiremezlerse tıpkı bu uzuvlardan birini kaybeden insanın engelli durumuna düşmesi gibi devlet çarkı da teklemeye, aksamaya başlar" - "Biz 14 yıldır Türkiye'yi bu kısır döngüden çıkartıp takip eden değil takip edilen bir ülke haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sizlerden de bu hedefe uygun çalışmalar, başarılar bekliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere hitap etti

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü kesintisiz sürdüğüne göre valiliklerimizin hizmetlerinin de aynı esasa göre yürütülmesi gerekir. Valilerimizin de aynı anlayışla çalışması şarttır. Sizler devleti temsil ediyorsunuz ama sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Memurun sorumluluğu size karşıdır, sizin sorumluluğunuz ise bütünüyle millete karşıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 81 ilin valisini kabulünde yaptığı konuşmaya "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoşgeldiniz" diyerek başladı.

Valilerin şahsında tüm vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize Rabb'imden şifalar diliyorum. Bu vesileyle eski Antalya Milletvekili, Ulaştırma Bakanı Ahmet Denizolgun'a Allah'tan rahmet temenni ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'deki mevcut idari yönetim sisteminin bir yönüyle 2 bin 200 yıllık Türk devlet geleneğini diğer yönüyle de bin 400 yıllık medeniyetin birikimini ifade ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak bizim özelliklerimizden biri de gittiğimiz coğrafyalarda karşımıza çıkan iyi, güzel, faydalı ne varsa onları kendi bünyemize katma konusundaki esnekliğimizdir. Bu bizim için tarih ve kültür geçmişimizi gölgeleyen değil tam tersine zenginleştiren bir vasıftır. Cumhuriyet'in ilk döneminde görülen toptancı anlayış dahi bu tarihi sürekliliği kesmeyi başaramamıştır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'deki kurumların tarihinin 2 bin yıl önceye kadar gittiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece eski değil aynı zamanda çok büyük bir devlet birikiminin olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin 33 vilayetinin olduğu topraklarda bugün 64 farklı devletin hüküm sürdüğüne işaret etti. Orhun Abideleri'ndeki "Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe ilini, töreni kim bozabilir" ifadesini anımsatan Erdoğan, "Bizim devlet yönetim anlayışımız işte böylesine eskidir, güçlüdür." ifadesini kullandı.

- "Büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyorsunuz"

Valilerin bu kadim geleneğin 81 ildeki en üst düzey temsilcileri olarak çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Valiliklerimiz ve bağlı birimleri devletin, hükümetin o şehirdeki tutan eli, yürüyen ayağı, gören gözü, duyan kulağı, hisseden kalbi konumundadır. Şayet valiliklerimiz bu görevlerini hakkıyla yerine getiremezlerse tıpkı bu uzuvlardan birini kaybeden insanın engelli durumuna düşmesi gibi devlet çarkı da teklemeye, aksamaya başlar.

Valilik bir icraat makamıdır. Dolayısıyla hiçbir mazeretin başarılı icraatın yerini tutmayacağı yerlerin başında gelir. Hayat günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü kesintisiz sürdüğüne göre valiliklerimizin hizmetlerinin de aynı esasa göre yürütülmesi gerekir. Valilerimizin de aynı anlayışla çalışması şarttır. Sizler devleti temsil ediyorsunuz ama sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Memurun sorumluluğu size karşıdır, sizin sorumluluğunuz ise bütünüyle millete karşıdır. Millete hizmetin saati, mekanı, sınırı olmaz. Türkiye son 200 yıldır pek çok şeyi kaçıran, geriden takip eden bu yüzden de büyük bedeller ödeyen bir ülkedir. Biz 14 yıldır Türkiye'yi bu kısır döngüden çıkartıp takip eden değil takip edilen bir ülke haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sizlerden de bu hedefe uygun çalışmalar, başarılar bekliyorum."

(Sürecek)

Yorumlar