Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla vatandaşlara seslendi

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Devleti ele geçirmeye gayret ettiler, silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmaya çalıştılar, polisimize sızmaya çalıştılar, bakanlıklarımıza sızmaya çalıştılar, kurum ve kuruluşlarımıza sızmaya çalıştılar ama sonunda duvara tosladılar. Öyle bir tosladılar ki karşılarında bu aziz milletimizi buldular" - "OHAL kanunuyla attığımız yeni adım, demokrasimize sahip çıkma adımıdır"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla vatandaşlara seslendi

ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devleti ele geçirmeye gayret ettiler, silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmaya çalıştılar, polisimize sızmaya çalıştılar, bakanlıklarımıza sızmaya çalıştılar, kurum ve kuruluşlarımıza sızmaya çalıştılar ama sonunda duvara tosladılar. Öyle bir tosladılar ki karşılarında bu aziz milletimizi buldular." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto edenlere seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aradı.

Çavuşoğlu'nun telefonundan meydandakilere seslenen Erdoğan, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesiyle ülkenin 81 vilayetinde vatandaşların her gece sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında 246 kişinin şehit olduğunu, 2 bin 185 kişinin de yaralandığını belirten Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ve gazilerin duruşunun, halkın vatanı vatan yapma yolunda ve milletin dirliği, birliğini ispat etme yolunda çok büyük bir aşama olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Ve işte tek millet olmanın bu meydanlarda adeta ihbarcısı oldunuz. Ve şehitlerimizin kanıyla rengini almış olan bayrağımız, bağımsızlığımızın ifadesidir. Şehitlerimizin ifadesi olan yıldızımız da adeta ikinci aydır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan, uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan toprakları üzerinde tek devlet vardır. Bizim devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bir de paralel devlet ilan ettiler. Devleti ele geçirmeye gayret ettiler, silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmaya çalıştılar, polisimize sızmaya çalıştılar, bakanlıklarımıza sızmaya çalıştılar, kurum ve kuruluşlarımıza sızmaya çalıştılar, ama sonunda duvara tosladılar. Öyle bir tosladılar ki karşılarında bu aziz milletimizi buldular. Şu anda 10 bin 415 kişi gözaltında. 4 bin 60 kişi tutuklu. Bunların 103'ü general, 80'i rütbeli polis, emniyet müdürü."

- "OHAL demokrasiye sahip çıkma adımıdır"

"Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci bir emre kadar meydanların boşaltılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"OHAL kanunuyla attığımız yeni adım, demokrasimize sahip çıkma adımıdır. Bakın dikkat edin, eskiden olağanüstü hal ilan edildiği zaman vatandaş marketleri boşaltır ve evlerinde stok yapardı. Evlerine kaçardı. Ama şimdi tam aksi, vatandaşımız evlerinde değil, meydanlarda. Bu çok anlamlıdır. Çıkaracağımız Kanun Hükmünde Kararnamelerle birlikte bu süreci çok daha güçlü bir şekilde ilerletecek ve demokrasimizi çok daha güçlü bir hale getireceğiz. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum."

Yorumlar