Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de

- Erdoğan:(1) - "Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAİŞ'i biliyorduk, PYD'yi biliyorduk, YPG'yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı? 'İşte bunlar aynı zamanda dini bir grup, işte eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok.' Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde. Bunlar bu milletin vermiş olduğu vergilerle, bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı tüm uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar" - "Bu buluşmamızın, bu bir araya gelişimizin tamamıyla demokratik hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki bu böyle bir teşebbüsün ardından oldu" - "Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askeri kılık kıyafet içerisinde buna bürünmüş çok açık net teröristlerdir" - "Kendilerine göre koordinatlar istediler tutmadı. Tamam geldiniz Meclis'i vurdunuz, burası milletin Meclis'i. Siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman, meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren, milletim eğer Türkiye'nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa, işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam doluyor ve ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAİŞ'i biliyorduk, PYD'yi biliyorduk, YPG'yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı? 'İşte bunlar aynı zamanda dini bir grup, işte eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok.' Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde, bunlar bu milletin vermiş olduğu vergilerle, bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı tüm uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar." dedi.

TBMM'yi ziyaretinde, tören salonunda yaptığı konuşmasına Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM üyelerini selamlayarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu buluşmamızın bu bir araya gelişimizin tamamıyla demokratik hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki bu böyle bir teşebbüsün ardından oldu." diye konuştu.

Meclis Başkanı Kahraman ile ikili değerlendirme yaptıklarını belirten Erdoğan, "Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askeri kılık kıyafet içerisinde buna bürünmüş çok açık net teröristlerdir." ifadesini kullandı.

- "Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAİŞ'i biliyorduk, PYD'yi biliyorduk, YPG'yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı? 'İşte bunlar aynı zamanda dini bir grup, işte eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok.' Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde, bunlar bu milletin vermiş olduğu vergilerle, bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı tüm uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar." diye konuştu.

- "İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın"

"Bunların Pensilvanya'daki temsilcisi, başlarındaki yöneticisi şimdi oradan sürekli meydan okuyor kendine göre." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii bir taraftan da Türkiye'den kaçıp oradaki çiftliklerinde buluştukları kişilerle, aynı şekilde Avrupa'daki, çeşitli ülkelerdeki yine sığıntılarla beraber burayı izlemeye kalktılar. Hamdolsun Rabbimin lütfu, bekledikleri neticeyi alamadılar. Çünkü bunlar dini bildiklerini zannediyorlardı ama bir şeyin farkında değildiler. O da 'Vemekeru vemekerallah vallahü hayrul makirin.' En büyük hesap sahibinin, hesap edicinin Allah olduğunu bunlar hesap dışı tutmuşlardı. Şimdi işte o hesap tecelli etti. Kendilerine göre koordinatlar istediler, tutmadı. Tamam geldiniz, Meclis'i vurdunuz, burası milletin Meclis'i. Siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren milletim eğer Türkiye'nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam doluyor ve ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle birlikte vereceğiz ama biraz sabır."

(Sürecek)

Yorumlar