Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ilk kez ortaya çıkan detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Eylül darbesi sırasında gözaltına alındığı daha önce biliniyordu. Ancak darbe sonrasında çalıştığı kurumda yaşadıklarıyla ilgili ise ilk kez yeni detaylar ortaya çıkıyor. Erdoğan'ın çalıştığı İETT'de darbecilerin baskısına maruz kaldığı, bu nedenle kurumdan ayrıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ilk kez ortaya çıkan detay

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül askeri darbesi döneminde yaşadıklarıyla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Erdoğan'ın 12 Eylül cuntası tarafından gözaltına alınarak cezaevine atıldığı biliniyordu; ancak darbecilerin baskısıyla, çalıştığı kurumdan ayrılmak zorunda kaldığı ise bilinmiyordu.

İETT Genel Müdürlüğünde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Rizeli araştırmacı- yazar Fatih Sultan Kar,1960 ve 1980 ihtilal ve darbelerinin Rizeli mağdurları ve yaşadıklarını kitaplaştırmak için çalışma başlattı. Taslak halinde olankitapta, 80 Darbesi Erdoğanın futbol hayatını bitirdi başlığı ile bir bölüm de yer alıyor. 

Kitapta, 1980 darbesi sırasında, İETT yönetime el koyan darbeci Albayın, İETTde çalışanı ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'a sakallı hali nedeniyle baskı kurduğu, "Ya sakalını kesirsin ya da takımdan ve kurumdan gidersin" dayatması yaptığı anlatıldı. Bunu kabul etmeyen Erdoğan'ın da takımdan ve kurumdan ayrıldığına yer verildi. 

Erdoğanın istifa dilekçesinde ise 'Özel bir şirkette iş bulduğum için ayrılıyorum’ ifadelerine yer verdiği kitapta dilekçenin de örneği yer aldı. Kitabın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili son bölümünde, sakalı nedeniyle İETT'den ayrılmak zorunda kalan Erokspor ve Camialtı futbol takımlarında santrafor olarak forma giyen ve Fenerbahçeye transferi gündeme gelen Erdoğan’ın başarılı süren futbol hayatının bu şekilde son bulduğu bilgisi yer alıyor.

Kitabının kısa bir süre sonra çıkacağını söyleyen yazar Fatih Sultan Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğanın yanı sıra eski bakan Ahmet Tevfik İleri ve eski başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz'ın da anılarına yer verildiği belirtti.

Yorumlar