Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gitti

- Erdoğan: (1) - "O, aynı zamanda yumruklarını dünyadaki tüm ezilenler, tüm mazlum halklar için sallayan bir özgürlük savaşçısıydı. Muhammed Ali, ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Onun her sözü, her yumruğu, her galibiyeti Afrika'dan Asya'ya milyarlarca mazluma umut verdi, güç verdi"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gitti

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O aynı zamanda yumruklarını dünyadaki tüm ezilenler, tüm mazlum halklar için sallayan bir özgürlük savaşçısıydı. Muhammed Ali, ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Onun her sözü, her yumruğu, her galibiyeti Afrika'dan Asya'ya milyarlarca mazluma umut verdi, güç verdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'ye hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta hayatını kaybeden, tüm zamanların en güçlü, en iyi boksörü Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak üzere, beraberinde bir heyetle ABD'ye hareket edeceğini belirtti.

Muhammed Ali'nin sadece şampiyon bir sporcu, efsane bir boksör olmadığını vurgulayan Erdoğan, "O aynı zamanda yumruklarını dünyadaki tüm ezilenler, tüm mazlum halklar için sallayan bir özgürlük savaşçısıydı. Muhammed Ali, ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Onun her sözü, her yumruğu, her galibiyeti Afrika'dan Asya'ya milyarlarca mazluma umut verdi, güç verdi." diye konuştu.

- "Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği kutlu mücadele verdi"

Muhammed Ali'nin "Allah'tan zenginlik istedim, hamd olsun o bana İslamı verdi." sözünün çok anlamlı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin ihtida etmesine, hidayet bulmasına vesile oldu. Özellikle 11 Eylül terör saldırılarının ardından, itfaiyeci baretini takıp, 'İslam katil dini değildir, İslam barış demektir.' diyerek sergilediği duruş hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onun son damlasına kadar hak edilmiş başarısının ardında tüm insanlara ilham kaynağı olan inanç, azim ve kararlılığının rolü büyüktür. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği kutlu mücadelesini her zaman hayırla yad edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Muhammed Ali'nin, Müslüman olduktan sonra Türkiye'yi de ziyaret ettiğini anımsatarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, cenaze törenine katılarak, hem kendisine heyetimizle birlikte son görevimizi yapacak, hem de gecikmiş de olsa ziyaretine mukabelede bulunmuş olacağız. Onun hayatı, duruşu, mücadelesi bizim için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Onun vefatıyla mazlum gönüllerde oluşan boşluğu Muhammed Ali'nin hatırasına, onun mirasına sahip çıkarak, inşallah bizler telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü boksör Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet niyaz ederken, sevenlerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

Ziyareti vesilesiyle ayrıca cenaze törenine iştirak etmesi beklenen yabancı üst düzey yetkililerle de görüşeceğini anlatan Erdoğan, yakın geçmişte ABD'ye göç ederek, Chicago bölgesine yerleştirilen Ahıska Türkleri ve bölge Müslümanlarıyla iftar sofrasında bir araya geleceklerini bildirdi.

(Sürecek)

Yorumlar