Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

- "Milletime şunu hatırlatıyorum, sakın endişeye kapılmayın, hiçbir endişeye yer yok. Türkiye bu badireyi hamdolsun atlattı ve bundan sonra da yatırımlarıyla beraber bu süreci güçlenerek devam ettirecektir" - "Milletime şunu söylüyorum, 'Eyvah şimdi Olağanüstü Hal ilan edildi, yoksa bu süreçte artık valiler devreden çıkıp, silahlı kuvvetler mi yönetime el koyacak?' Asla böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak" - "Bizler, demokrasiden asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz, bunu da böyle biliniz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletime şunu hatırlatıyorum, sakın endişeye kapılmayın, hiçbir endişeye yer yok. Türkiye bu badireyi hamdolsun atlattı ve bundan sonra da yatırımlarıyla beraber bu süreci güçlenerek devam ettirecektir." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve ardından gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Piyasaların kendi kuralları içindeki işleyişleri konusundaki hassasiyetin, izlenen rasyonel ekonomi politikası çerçevesinde süreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her zaman söylüyorum, yine biz mali disiplinden asla taviz vermez, yolumuza öyle devam ederiz." diye konuştu.

Bugünkü MGK ve arkasından icra edilen Bakanlar Kurulu toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Milletime şunu söylüyorum, 'Eyvah şimdi Olağanüstü Hal ilan edildi, yoksa bu süreçte artık valiler devreden çıkıp silahlı kuvvetler mi yönetime el koyacak?' Asla böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak ve silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde, onların yönetiminde bu süreci sürdüreceklerdir ve bizler demokrasiden asla taviz vermedik ve bundan sonra da vermeyeceğiz, bunu da böyle biliniz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Virüsleri temizleme mücadelesini sürdüreceğiz"

Silahlı kuvvetlerin kesinlikle hükümetin emrinde ve hükümetiyle beraber hareket ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Anayasamızın amir hükmü gereği bu milletin seçmiş olduğu cumhurbaşkanı olarak, başkomutan olarak, bizler de askerimizle beraber silahlı kuvvetlerimizin içerisindeki bütün o virüsleri temizleme mücadelesini sürdüreceğiz. Diğer kurumlarımızda emniyette ve diğerlerinde bu tür virüsleri de görüyorsunuz temizleme süreci devam ediyor. Kararlı bir şekilde bu da devam edecek. Çünkü adeta bir kanser virüsü gibi vücut metastas oldu, bunu temizlemeye mecburuz ve bunu inşallah temizleyeceğiz ki milletimiz huzur bulsun, milletimiz geleceğe umutla bakmaya devam etsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde vatandaşlara, "Sakın endişeye kapılmayın, hiçbir endişeye yer yok. Türkiye bu badireyi hamdolsun atlattı ve bundan sonra da yatırımlarıyla beraber bu süreci güçlenerek devam ettirecektir." diye seslendi.

Erdoğan'ın açıklamasını Başbakan Binali Yıldırım, hükümet üyeleri ile danışmanları da dinledi.

(Bitti)

Yorumlar