Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

- "Biz bugüne kadar Amerika'nın bizden istediği, istedikleri suçlularla ilgili, 'bize belge gönderin, bilgi gönderin, ondan sonra veririz' böyle bir şey asla söylememişizdir. İstedikleri teröristleri kendilerine vermişizdir. Şimdi burada da çok açık, net, Milli Güvenlik Kurulumuzun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi, bilgiyi kendilerine sunacağız ve hala burada 'gerçekten bu mudur fail' gibi bir yaklaşım, tabii bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum çarşamba yapacağımız görüşmelerde inşallah bunları aşarız" - "Siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden ki bu meclis de gazi meclistir... Bu Meclisimizin nasıl bombalandığını biliyorsunuz, ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu Meclis kendine saldırma cüretini gösteren bu teröristlere karşı da her türlü yaptırımı, bunun kararını alma, inşallah kararlılığındadır. Sayın Meclis Başkanımız, o gece ortaya koydukları tavırla ve o gece yine kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekilimizin hemen parlamentoya gelmeleri suretiyle de dünya demokrasisine oradan güzel bir ders vermişlerdir. Temenni ederim ki Batı bunlardan nasibini alır"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bugüne kadar Amerika'nın bizden istediği, istedikleri suçlularla ilgili, 'bize belge gönderin, bilgi gönderin, ondan sonra veririz' böyle bir şey asla söylememişizdir. İstedikleri teröristleri kendilerine vermişizdir. Şimdi burada da çok açık, net, Milli Güvenlik Kurulumuzun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi, bilgiyi kendilerine sunacağız ve hala burada 'gerçekten bu mudur fail' gibi bir yaklaşım, tabii bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum çarşamba yapacağımız görüşmelerde inşallah bunları aşarız" dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önünde bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz'da gazi bir belediye olduğunu belirterek, burada 17 şehidin verildiğini dile getirdi.

Az önce görüntüleri izlediğini ve şok olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış, orada kendine yer bulmuş asker giysisi içindeki bu teröristlerin, şu an arkasında bulunan sütunların ardına sığınarak buradan vatandaşlara nasıl nokta atışı yaptıklarını o görüntülerde izlediğini ve o talihsiz görüntüleri maalesef görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

- "Temenni ederim ki Batı bunlardan nasibini alır"

Erdoğan, bundan sonra böyle şeylere rastlanmamasını temenni ederek, "Yine temenni ederim ki bu gafiller, aynı yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. Çünkü ne Silahlı Kuvvetlerimizi ne de Polis Teşkilatımızı, bunlardan tamamen arındırılmış olarak şu an da bile kabul etmiyorum. Onun için çalışmalarımız aynen devam ediyor. Yargıda ve devletimizin kurumlarında bunu temizleyeceğiz, bunda kararlılığımız kesindir. Bu kanun hükmündeki kararnamelerle attığımız adımlar hepsi bunlara yöneliktir. Burada siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden ki bu meclis de gazi meclistir. Bu meclisimizin nasıl bombalandığını biliyorsunuz, ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu meclis kendine saldırma cüretini gösteren bu teröristlere karşı da her türlü yaptırımı, bunun kararını alma, inşallah kararlılığındadır. Sayın Meclis Başkanımız, o gece ortaya koydukları tavırla ve o gece yine kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekilimizin hemen parlamentoya gelmeleri suretiyle de dünya demokrasisine oradan güzel bir ders vermişlerdir. Temenni ederim ki Batı bunlardan nasibini alır. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize tekrar şifalar temenni ediyorum."

- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ziyareti

Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret ve Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"FETÖ ile ilgili şu ana kadar biz gerek 15 Temmuz öncesi, gerek sonrasına ait 85 koli dosya buraya göndermiş bulunuyoruz. Bu dosyaları incelemeye başladıklarını söylüyorlar. Ben tabii bunları kendimiz için tatmin edici bulmuyorum. Çünkü suçluların iadesi noktasında, özellikle böyle bir talep, suçluların iadesi anlaşması olan ülkelerde eğer bunu bir taraf talep ediyorsa, istiyorsa bunu o kişi hangi ülkedeyse, bunu isteyen tarafa vermesi gerekir. İşin aslı budur. Ama burada ipe un seriliyor. Bunu açık çok net sayın Biden'e söyleyeceğiz. Tekrar kendilerine bunu ifade edeceğiz."

"Biz bugüne kadar Amerika'nın bizden istediği, istedikleri suçlularla ilgili, 'bize belge gönderin, bilgi gönderin, ondan sonra veririz' böyle bir şey asla söylememişizdir" diyen Erdoğan, istedikleri teröristleri kendilerine verdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada da çok açık, net Milli Güvenlik Kurulumuzun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi, bilgiyi kendilerine sunacağız ve hala burada 'gerçekten bu mudur fail' gibi yaklaşım tabii bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum çarşamba yapacağımız görüşmelerde inşallah bunları aşarız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yaklaşık 30 dakika kaldığı belediyeden ayrılmadan önce 15 Temmuz darbe girişimininde belediye önünde şehitler için oluşturulan bölümü de ziyaret etti. Burada Erdoğan, İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelişi ve ayrılışı esnasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ziyarette TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

(Bitti)

Yorumlar