Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karatepe:

- "Türkiye'de ordunun darbe yapma geleneği olmasaydı, bu FETÖ'nün darbe girişimi olmazdı. Türkiye'de ordu Abdülaziz'i darbe yaptı devirdi, Menderes'i darbe yaptı indirdi, Erbakan'ı darbe yaptı indirdi, Demirel'i darbe yaptı indirdi, bu geleneği zaten var"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karatepe:

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, "Türkiye'de ordunun darbe yapma geleneği olmasaydı, bu FETÖ'nün darbe girişimi olmazdı. Türkiye'de ordu Abdülaziz'i darbe yaptı devirdi, Menderes'i darbe yaptı indirdi, Erbakan'ı darbe yaptı indirdi, Demirel'i darbe yaptı indirdi, bu geleneği zaten var." dedi.

Karatape, Şanlıurfa'da, Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu'nda, AK Parti Siyaset Akademisi tarafından düzenlenen "Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı" kapsamında ders verdi.

Türkiye'nin son yıllarda ciddi ölçekte her alanda ilerleme gösterdiğini belirten Şükrü Karatepe, bazı dış güçlerin bunu hazmedemeyince ülke üzerinde akla hayale gelmeyen oyunlar kurguladığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulunan Karatepe, Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretiyle ülkenin felaketin eşiğinden dönmeyi başardığını vurguladı.

Darbe girişiminin yıllar önce planlandığını anlatan Şükrü Karatepe, "Türkiye'nin Suriye olması için plan program hazırlayanlar, 40 yıldan beri bu fesat yuvasını hazırlamışlar, yetiştirmişler. 40 yıldan beri bütün imkanları bunlara vermişler. Her türlü akılı ve lojistiği verip bunları yetiştirmişler. Bunlar durup düşünmüşler, ordu akıllarına geliyor, bunların sandıkta iktidara gelme şansı zaten yok." diye konuştu.

Darbecilerin, Türkiye'deki ordunun darbe yapma geleneğinden faydalanmaya çalıştığını anlatan Karatape, "Tek şansları vardı, ordu ile iktidara gelmek, nitekim bunun da altyapısını hazırlamışlar. Söyleyeyim, bu darbe diğer darbelerden belki amacı farklı olabilir. Türkiye'de ordunun darbe yapma geleneği olmasaydı, bu FETÖ'nün darbe girişimi olmazdı. Türkiye'de ordu Abdülaziz'i darbe yaptı devirdi, Menderes'i darbe yaptı indirdi, Erbakan'ı darbe yaptı indirdi, Demirel'i darbe yaptı indirdi, bu geleneği zaten var." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı ve Gençlik Kolları üyelerinin ilgi gösterdiği programda, bir araştırma şirketinin başkanı İhsan Altaş da konuşma yaptı.

Yorumlar